Brusel hlásí další sankce, jenomže EU se neobejde bez toho co má Moskva

zprávy

AFP nedávno uvedla, že Švýcarský mezinárodní institut pro rozvoj managementu (IMD) zjistil, že „od začátku války na Ukrajině opustilo Rusko pouze 8,5 procenta společností registrovaných v Evropské unii a ve skupině ekonomicky rozvinutých zemí G7“.

Brusel hlásí další sankce, jenomže EU se neobejde bez toho co má Moskva
Ilustrační foto
2. února 2023 - 06:20

Nedochází proto k žádnému exodu západního kapitálu jako k rozhodné reakci proti „invazi“, jak západní politici a média nazývají ruskou „zvláštní operaci“. Žádný exodus není a „bubeníci z Bruselu“ vyhlašují desátou vlnu sankcí.

Je tato skutečnost překvapením?


Pouze pro ty, kteří tají skutečnou situaci ve světové ekonomice! píše srbský novinář a publicista Slobodan Reljić! na webu Informer.

Diagnóza

Světová ekonomika čelí „pravděpodobně nejtěžší zkoušce od druhé světové války“ (Kristalina Georgieva, MMF). Bývalý manažer „BlackRock“ Edward Dowd uvádí, že „nadcházející finanční kolaps je matematickou jistotou.“ Engdala, že „ nejhorší ekonomická deprese v historii“ přichází. Michael Snyder poznamenává, že „takhle vypadá ekonomický kolaps.“ V nejbohatší zemi „je počet Američanů na sociálních dávkách větší než počet Američanů zaměstnaných na plný úvazek… a 1,2 milionu dětí, které navštěvují veřejné školy, jsou bez domova."

Stále první ekonomická velmoc na světě má státní dluh – 122 procent hrubého domácího produktu. Úroky z tohoto dluhu se platí stejně jako za sociální zabezpečení nebo lékařskou ochranu nebo „obranu“.

„Dokud se platí úroky, státní dluh každým rokem roste.“ (Ron Paul). Kdyby dnes Američané prodali všechno zlato, o kterém se věří, že mají – nepokrylo by to ani pět procent amerického dluhu. Není divu, protože žijeme v dávno nestydatě zveřejněném šíleném ekonomickém programu: „Spojené státy mohou zaplatit jakýkoli dluh, protože na jeho zaplacení můžeme vždy tisknout peníze." (předseda Federálního rezervního systému Allen Greenspan, 2011)

Předpověď


Nouriel Roubini, americký ekonom, kterému se říká „doomsday doctor“ a který je spojován s legendou, že je oprávněn předpovídat velké ekonomické zhroucení, zjišťuje, že tato situace je jako v románu „Magic Mountain“, ve kterém „Thomas Mann popsal intelektuální a kulturní klima – a šílenství“ před oběma světovými válkami – psaní románu začalo před první válkou a skončilo v roce 1924 a „příběh se odehrává v sanatoriu, pro který Mann našel inspiraci v hotelu na jednom z kopců nad Davosem, stejný, kde pořádají svou zábavu členové světové elity. Tato historická shoda okolností je více než zajímavá. Doba megahrozeb, ve které žijeme, se mnohem více podobá tragické třicetileté době mezi lety 1914 a 1945 než 75. let relativního míru, pokroku a prosperity po druhé světové válce."

Když je řeč o Davosu, mezi nejvlivnější účastníky letos patřili Christia Freeland, místopředsedkyně kanadské vlády, Ursula von der Leyen a Klaus Schwab, zakladatel Světového ekonomického fóra, a spojuje je „to, že jejich otcové, resp. dědové vedli nacisty“ v protiruských válečných operacích ve 40. letech 20. století.

Asociace vedou k - myšlenkám.

Velký reset propagovaný Klausem Schwabem – znamená zničení samostatného státu (jak řekl, „suverénní stát je zastaralý“), nastolení absolutní kontroly nad penězi (pouze peníze na kartách, hotovost se neplánuje) a nad lidmi - transhumanismus, spojující člověka s počítačem, hlásá možnost, že každý jedinec a jakýkoli národ může být „hacknut" z centrály. To není fantazie, ale veřejné oznámení hlavního ideologa Yuvala Noaha Harariho. A za všechen ten souhlas s absolutním otroctvím dostanete slib: „Nebudeš mít nic a budeš jíst brouky."

Říše nutnosti


Vracíme se na začátek, k otázce, proč se západní společnosti přes všechen ten hluk a zuřivost, hrozby a podvracení nestáhly z Ruska. Nejjednodušší fakt: 60 až 70 procent všech světových surovin je v Rusku.

Závěry jsou tedy předvídatelné. Je to jen otázka formulace.

„Evropa potřebuje to, co má Rusko (a co má Čína). Bez těch věcí se neobejde. Ale Rusko (a Čína) se obejdou bez toho, co má Evropa. Jsou soběstační,“píše indický angažovaný myslitel Dr. Seshardi Kumar.

Pod titulkem „Evropská nadcházející ekonomická apokalypsa“ říká: „Ekonomické sankce proti Rusku (nebo Číně) nikdy nebudou fungovat. Ale kvůli obrovské závislosti Evropy na ruském (a čínském) zboží sankce proti Rusku (nebo Číně) mohou zcela zničit Evropu Jediná naděje Evropy, jak zabránit totální ekonomické katastrofě, je dosáhnout dohody s Ruskem o co nejrychlejším ukončení ničivých sankcí za každou politickou cenu, včetně opuštění Ukrajiny a postoupení ukrajinského území Rusku... Sankce proti Rusku mohou být zpětně viděny jako evropský Stalingrad, stejně jako její Waterloo."



Loserova logika

Celosvětově známý kanadský geostratég Michel Chosudovsky řekne: „Posledních 11 měsíců jsem každý den prohlížel četné pečlivě zdokumentované články o válce na Ukrajině. Vznikající konsenzus – po jedenácti měsících a po vynoření se z vyšších řad americké armády a zpravodajských služeb – je ten, že Ukrajina „prohrála válku“.

Chosudovski připomíná fakta, že hned na začátku konfliktu zůstala Ukrajina bez námořnictva a letectva a NATO bylo znemožněno, a že vážně uvažuje o účasti v konfliktu.

Protiruské sankce = Zvýšení cen benzínu a nafty a

Jeden zřejmý koncept, který nebyl předmětem mediálního pokrytí nebo dokonce analýzy nezávislých médií: Turecko, těžká váha NATO, „spí s nepřítelem“. Má dohodu o vojenské spolupráci s Ruskem. To znamená, že za současných podmínek Válka USA-NATO proti Rusku nemožná.

PublicEU riskuje své přežití, pokud bude nadále útočit na Rusko, mnoho členů si nepřeje boj s Moskvou

Vraťme se nyní znovu k ekonomickým důvodům západní impotence v sankčních orgiích.

Ukrajina, na jejíž vítězství se Západ upírá, ztratila nejen svou námořní moc v Černém moři, ale ztratila také námořní přístup k Azovskému moři a východní Ukrajině. Stalo se to loni v únoru až březnu.

Kerčský průliv na východním Krymu je pod kontrolou Ruska. Představuje úzkou mořskou bránu, která spojuje Černé moře s Azovským mořem.

„Všechny hlavní přístavy v Azovském moři jsou pod ruskou kontrolou. Delta hlavní ukrajinské vodní cesty, Dněpru, je pod ruskou kontrolou, přestože se Rusko stáhlo z Chersonu. Dněpr je strategická námořní cesta z Běloruska, severní Ukrajiny a Kyjeva do Černého moře. Dněpr je hlavním koridorem pro ukrajinskou přepravu obilí a námořní obchod se zbožím mimo Černé moře, který kontroluje Rusko ve spolupráci s Tureckem."

Pokud by západní firmy po šílené touze svých bezhlavých politiků přispěchaly do Kyjeva jako náhrada za pracovní místa v Rusku, mohly by počítat s hibernací a v budoucnu - se smrtí. Kapitalista, který pracuje svým mozkem, dbá na to, aby se do tohoto stavu nedostal. Nebo alespoň bude plavat, dokud to půjde.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?