CIA a NATO provádějí sabotáže uvnitř Ruska

zprávy

Podle novináře Jacka Murphyho využívá Ústřední zpravodajská služba USA špionážní sítě jednoho ze svých evropských spojenců v NATO k provádění sabotážních útoků na ruském území .

CIA a NATO provádějí sabotáže uvnitř Ruska
Ilustrační foto
30. prosince 2022 - 04:20

Murphy je bývalý důstojník amerických speciálních sil s rozsáhlými kontakty v rámci armády a zpravodajských služeb země. Murphy s odvoláním na několik amerických bezpečnostních zdrojů uvedl, že CIA a jeden evropský stát strávily roky zakládáním „spících buněk, které spojenecká zpravodajská služba aktivovala, aby blokovaly postup Moskvy na Ukrajině a vedly skrytou válku za ruskými liniemi“.

Infrastruktura sabotovaná v Rusku zahrnuje železnice, mosty, sklady paliva, vojenská zařízení, elektrické vedení a elektrárny.


Nejmenovaný evropský spojenec USA v NATO začal posílat spící buňky do Ruska v roce 2016 a prostřednictvím „rozšířené sítě“ krycích společností CIA a evropský stát pašují výbušniny, zbraně a další vybavení.

Murphy tvrdí, že je do toho zapojena i americká armáda. Velitelství společných speciálních operací (JSOC) ministerstva obrany Spojených států „podporuje sabotážní operace zaměřením na informace ze zpravodajských, sledovacích a průzkumných platforem, jako jsou drony, které vidí a slyší hluboko v Rusku“.

Uvádí se, že administrativa Joea Bidena schválila provádění takových sabotážních operací. Podle Murphyho bylo využití spojenecké zpravodajské služby k poskytnutí další úrovně věrohodné popření CIA hlavním faktorem v rozhodnutí amerického prezidenta Joe Bidena schválit údery."

Bývalý prezident Barack Obama připravil půdu pro takovou sabotáž v Rusku. Již v roce 2017 The Washington Post uvedl, že předtím, než Obama opustil úřad, schválil „skryté opatření, které povolovalo instalaci kybernetických zbraní v ruské infrastruktuře, digitální ekvivalent bomb, které by mohly být odpáleny, pokud by byly Spojené státy přistiženy při kumulativní výměně úderů s Moskvou,“ poznamenává Multipolarista.



A nejen Rusko bylo vystaveno takové sabotáži na svém území. V dubnu 2022 tentýž list The Washington Post uvedl, že „podzemní síť železničářů, hackerů a disidentských sil začala fungovat, aby vyřadila nebo narušila železniční spojení spojující Rusko s Ukrajinou přes Bělorusko a poškodila ruské zásobovací linky“.

Podle Murphyho byla tato sabotážní operace uvnitř Běloruska monitorována CIA a jejím všudypřítomným evropským spojencem v NATO. Neuvedl jméno země, jejíž agenti jsou v Rusku a provádějí sabotáže, ale předpokládá se, že by to mohla být některá z pobaltských republik nebo Polsko, píše se v publikaci.

Běloruská opozice plánuje návrat ze zahraničí na sabotážní práce a destabilizaci situace v zemi. Jak uvedl EADaily , oznámilo to začátkem tohoto měsíce běloruské ministerstvo vnitra. Oddělení poznamenalo, že obdrželo informace, že v Polsku a Litvě se formuje militarizovaná extremistická organizace "Commonwealth Ruin" a také její strukturální divize "bannery".

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif