Co nám mají co zakazovat „hlídači faktů“ z Ukrajiny, zrovna oni?

zprávy

<< GLOSA >> Říkají si „nezávislí ověřovatelé faktů“. Začíná to být opravdu groteskní. Co se stalo?

Co nám mají co zakazovat „hlídači faktů“ z Ukrajiny, zrovna oni?
Ilustrační foto
20. dubna 2023 - 06:20

Jeden z mých přátel sdílel nedávný článek Seymoura Hershe na Facebooku. Název: „ Obchodování s nepřítelem“, píše na německém webu Journalistwatch Max Erdinger. Tento článek je mimo jiné o tom, že Zelenskij a část ukrajinských generálů si v roce 2022 vzali do kapsy nejméně 400 milionů amerických dolarů z americké pomoci na nákupy nafty – a kromě toho získali palivo z Ruska.

Za tímto účelem byly v Polsku, Lotyšsku, České republice a Panamě založeny ukrajinsko-americké soukromé společnosti, které fungovaly jako prostředníci, aby zamaskovaly původ nafty. Další nechutnou věcí bylo, že v Pentagonu byla známá fakta - a že Zelenskij byl pokárán za to, že si sám vzal příliš mnoho - a nechal příliš málo pro generály. Výsledkem bylo, že Zelenskij vyhodil deset svých zkorumpovaných kolegů.

Jak jsem řekl, článek od Seysmoura Hershe. V důsledku toho byl můj příspěvek na Facebooku označen následující poznámkou:



„Ověření faktů“ stopfake

Ale kdo jsou "StopFake" fakta, tito podvodníci certifikovaní "International Fact-Checking Network"? Jejich webové stránky jsou k dispozici také v němčině – a zní : „ Nevládní organizace Media Reforms Center (MRC) je vzdělávací platforma provozovaná Mohylovskou školou žurnalistiky při Kyjevské národní univerzitě „Mohyla Academy“Založený. Jeho cílem je zavést vysoké standardy ve vzdělávání žurnalistiky na Ukrajině, zvýšit úroveň mediální gramotnosti a poučit o nebezpečí propagandy a šíření dezinformací v médiích. MRK od svého vzniku usiluje o zavedení západních standardů v žurnalistice na Ukrajině a o zlepšení mediální gramotnosti různých cílových skupin – od studentů přes novináře až po občany, kteří chtějí kriticky a zodpovědně konzumovat mediální obsah. “



Je to ještě v pořádku?

Mám se nechat zmást „novináři“ z národní ukrajinské „Akademie Kyivora Mohyly“, že článek Seymoura Hershe není pravdivý? Mají ptáka na Facebooku? Fakt hlupáci ze země, kde byly zakázány opoziční strany a kde byly zavřeny televizní kanály kritizující vládu; ze země, kde neoblíbení novináři občas zmizí beze stopy, chtějí být „nezávislými ověřovateli faktů“, jejichž slovo má větší váhu než slovo Seymoura Hershe? Fakt hulváti ze země, která je proslulá tím, že je zkorumpovaným hovnem po celém světě? Ze země, kde se vypalují pravoslavné kostely? Z nejhorší falešné demokracie na východ od Varšavy? Ironií je, že by mě takové hulváty měli podstrčit jako „nezávislého ověřovatele faktů“ v nějaké záležitosti kde jejich vlastní vláda opět vypadá extrémně špatně? – V životě ne! To je jako nechat klimatického teroristu napsat recenzi na nejnovější SUV Mercedes!

Jediná věc, kterou kupuji od ukrajinských faktojů z Kyiv Mohyla Academy, je, že chtějí zavést „západní standardy v žurnalistice na Ukrajině“. To znamená, že tam chtějí zavést i západní soudní hlášení. Mimochodem zbytečně, protože tamní režim už se o to dávno postaral sám.

Musíte si představit, že: V této zemi jsou vaše vlastní příspěvky ve svém dosahu sníženy, protože slovo některých Ukro fakt škubne ve věcech jejich vlastní „vlády“ by mělo mít vyšší váhu než slovo světově proslulého, legendárního, objektivního a investigativní novinářská legenda jako Seymour Hersh? Sdílíte článek od Hershe – a v důsledku toho je váš dosah snížen? Co to vůbec je za degenerovaný krám, tenhle kolektivní Západ se svými údajnými hodnotami?

Nedávno jeden z německých bláznů pro ARD zpochybnil Hershovu zprávu o výbuchu Nord Stream, protože Hersh napsal, že potápěči „planted explosives - nastražili výbušniny“. Německý blbec pro neznalost angličtiny to přeložil jako „rostlinné výbušniny“ – a dospěl k závěru, že Hershova zpráva nemůže být správné, protože neexistuje nic takového jako rostlinná výbušnina. A taková postava si chce „nezávisle“ ověřit fakta?

Jak dlouho ještě máme snášet arogantní teror idiotů?

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?