Diverzita, rozdělení, rozpad: Kam kráčíš USA?

zprávy

Výrazy "rasista", "rasismus" a "nenávist" jsou nyní běžnými obviněními a tvrzeními v politické diskuzi a ve veřejném mínění, kde jsou bílí vyzýváni k ceremoniálnímu odsouzení "bílého privilegia", do kterého se narodili.

Diverzita, rozdělení, rozpad: Kam kráčíš USA?
Ilustrační foto
4. října 2023 - 07:30


Co je špatně s USA? Co je špatně se západním světem? Opravdu se rozpadají. Ptá se Peter J. Sandys v komentáři pro server Americanthinker.

Výrazy "rasista", "rasismus" a "nenávist" jsou nyní běžnými obviněními a tvrzeními v politické diskuzi a ve veřejném mínění, kde jsou bílí vyzýváni k ceremoniálnímu odsouzení "bílého privilegia", do kterého se narodili.

Osudem migrantů nelegálně překračujících jižní hranice USA a Evropské unie je nahradit bílé Američany a Evropany. Jak tato nepřetržitá invaze pokračuje, rodilí bílí Američané a Evropané se prakticky přestali množit. Takový dobrovolný pokles porodnosti byl vždy známkou vnitřní agonie, kolapsu společnosti, sociálního nepokoje a rozpadající se civilizace.

Existuje nějaký limit rasové, náboženské, ideologické, politické, sociální, kulturní a etnické diverzity, kterou může Amerika pojmout, než se rozpadne na své části?

Diverzifikace náboženských učení vede k neslučitelným, protichůdným názorům na morálku v nejvíce rozdělujících sociálních otázkách o potratu, homosexualitě, stejnopohlavním manželství atd. Rasová diverzita a výměna populace zvyšují a zpřesňují problémy, které nebyly nikdy vyřešeny od založení Spojených států. Za několik málo let budou bílí Američané patřit k rasovým menšinám – zřejmý cíl vládnoucích globalistů.

Jsou všichni Američané stále spojeni ve své lásce k vlastní zemi? Jsou stále na své dosažené úspěchy za 400 let od Jamestownu hrdí? Vůbec ne.

Část populace věří akademickým a intelektuálním elitám a jejich vykreslení historie. Podle tohoto názoru byl "americký národ" zrozen, když začala diverzita. Jsou "Američany" pouze podle pasů, nesouhlasí pouze s jejich historií; někteří ji dokonce nenávidí.

Někteří vidí západní civilizaci jako stovky let kolonialismu, vykořisťování, imperialismu, genocidy, otroctví a segregace - praktikované vůči lidem barevné pleti - zdroj bohatství a moci Západu. Proto, podle tohoto levicového názoru, by měl stát přerozdělit tuto hojnost potomkům obětí západní dravé chamtivosti. Pro mnohé už dnes rovnost příležitostí nestačí – meritokracie musí ustoupit rovnosti, stát musí platit odškodné, spravovat reparace a zaručit budoucnost s rovností odměn. Elitní střední školy musí vzdát svůj důraz na dobré známky a zkoušky pro přijetí a prokázat pokrok. A školy musí odrážet rasové a etnické složení komunit, ve kterých se nacházejí.


Po léta stejný pocit strašil domorodé obyvatele západního světa: podivného a všudypřítomného pocitu zbavení se vlastnictví. Kdokoli prochází ulicemi západních měst, nerozpozná je podle jejich „moderní atmosféry“ nebo prostředí. Kdokoli se dívá na televizní obrazovky nebo poslouchá zprávy, neocení podivný, politicky korektní, cizí jazyk. Při pohledu na billboardy, sledování televizních seriálů, fotbalových zápasů, filmů, divadel, čtení školních knih pro děti, cestování metrem, chození na nádraží a letiště, čekání na dceru nebo syna po škole, každý má pocit, že již není v zemi, kterou znal. Doprovázení matky na pohotovost, stání ve frontě na poště nebo na úřadu práce, sezení na policejní stanici nebo v soudní síni, každý má pocit, že již není v zemi, kterou si zvykl nazývat „domovem“.

Pamatujete si zemi, kterou jste znali jako dítě, tu, o které vám vyprávěli rodiče a prarodiče. Pamatujete si zemi, kterou nacházíte ve filmech nebo knihách, řekněme, Spojené státy, které jsou jak neformální, tak skvělé, literární a vědecké, inteligentní a originální. Pamatujete si zemi, kterou zoufale hledáte všude a srovnáváte každou zemi s ní, aniž byste kdy věděli - zemi, kterou si vážíte - a která má zmizet.

Nepřesunuli jste se, ale máte pocit, že již nejste doma. Neopustili jste svou zemi, ale máte pocit, že vaše země vás opustila. Cítíte se jako cizinec a outsider ve svém domově - vnitřně vyhnaný. Dlouho jste věřili, že jste jediní, kteří vidí, slyší, myslí a obávají se takto; báli jste se to říci a styděli jste se za své dojmy a myšlenky.

Dlouho jste si nedovolili říci, co vidíte, a co je nejdůležitější, nedovolili jste si pochopit, co vidíte. A pak jste to řekli své manželce, manželovi, dětem, přátelům, kolegům a sousedům, a pak jste zjistili, že každý sdílel váš pocit zbavení se vlastnictví. Amerika už nebyla Amerikou a všichni si toho všimli; Británie už nebyla Británií a všichni to pozorovali. Francie již nebyla Francií a všichni to poznali; Německo už nebylo Německem a lidé si toho všimli. Evropa už nebyla Evropou a všichni to viděli.

Samozřejmě, odsuzovali vás za to, že jste si toho všimli. Mocní, establishment, dobročinitelé, novináři, politici, akademici, sociologové, elitní univerzity a náboženské autority vám řekly, že je to všechno iluze, že je to všechno špatně, že jste všichni špatní. Ale časem jste pochopili, že oni vás klamali; všechno si špatně vyložili a ublížili vám.

Samozřejmě, musíme znovu industrializovat Ameriku, vyrovnat náš obchod, eliminovat neomezené výdaje a dluhy, přivést naše emigrované společnosti zpět do USA, dostat naše nezaměstnané zpět do práce, zachovat naše architektonické, kulturní a přírodní dědictví, obnovit náš školský systém a přestat odevzdávat naše děti rovnocenným experimentům genderových teoretiků a indoktrinaci levicových fanatických. Samozřejmě, musíme znovu získat naši suverenitu, kterou jsme odevzdali technokratům a soudcům, kteří obrali americký lid o schopnost rozhodnout o svém osudu – ve jménu fantazií globalizovaného světa, který nikdy nebude národ.

Psali jsme:

Ano, musíme znovu získat moc od soudců, kteří používají své zákonné autokratické privilegium místo vlády. Po desetiletí vládci západního světa – ať už pravice či levice – vedli USA na této osudové cestě poklesu a dekadence, lživě o tom mluvili a skrývali realitu ideologické, politické, kulturní a demografické výměny.

Můžeme stále zachovat náš způsob života, tradice, kulturu, jazyk, historii a literaturu? Mohou Američané zůstat Američany, cítit se znovu jako doma a nebýt cizinci v neznámé a nerozpoznatelné zemi? Mohou nováčci asimilovat do své kultury a naučit se jejich historii?

Prokážou si Američané, že jsou hrdí na své předky? Nebo jim dovolí být vyměněni, ovládáni, zotročeni, dobyti a kolonizováni? Pokud ne, čelí studenému, rozhodnému monstru, které se snaží je zneuctít. Američanům bude řečeno, že jsou rasisté a jsou motivováni zlými vášněmi, ačkoliv nejkrásnějším ze všech emocí, které je mohou vést, je vášeň pro Ameriku.

Americký lid musí zvednout hlavu, sundat masky a ukázat se, rozptýlit falešné vlivy a odehnat své špatné pastýře. Skuteční Američané vždy vše překonali. A tak se ptám: budou pokračovat v ušlechtilém americkém experimentu a předají pochodeň dalším generacím?

(nov, americanthinker, foto: red.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif