Francouzská vojenská analýza odhaluje taktiku USA na Ukrajině

zprávy

Pentagon použil na Ukrajině novou taktiku k najímání „asistentů“ (žoldáků) na základě smlouvy k účasti v konfliktu, píše časopis  Causeur,  čímž potvrzuje přímé zapojení Spojených států do tohoto konfliktu.

Francouzská vojenská analýza odhaluje taktiku USA na Ukrajině
Ilustrační foto
11. srpna 2022 - 04:20

Continental Observer  se dozvídá, že americká armáda „byla blízko“ ozbrojeným silám Ukrajiny (AFU) od začátku nepřátelských akcí a že to nebyli skuteční američtí vojáci, ale najatí „asistenti“ (žoldáci) plnící svou roli. Pentagon outsourcuje své jednotky tím, že hledá specialisty ochotné zúčastnit se rozsáhlých nepřátelských akcí na Ukrajině za hotovost. Francouzští vojáci poznamenali, že tito žoldáci operují všude, na všech bojištích na Ukrajině a Spojené státy se tak podle nich formálně vyhnuly přímé účasti svých vojáků v nepřátelských akcích proti Rusku.

Přímá americká intervence nepřináší Kyjevu vojenská vítězství. S tím byl nucen se smířit ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij. Připustil, jak uvádí  L'Express: „Stále máme velmi obtížnou situaci na Donbasu, v oblasti Charkova a na jihu, kde se okupanti snaží soustředit své síly."

Pomoc Spojených států v penězích, v dodávkách zbraní a ve vysílání žoldáků nebo výcvikem nových rekrutů v ukrajinské armádě, zejména prostřednictvím Spojeného království, které  cvičí  ukrajinskou armádu, nepomáhá k rozbití ruské vojenské síly.

Americký  generálporučík Benjamin Hodges v rozhovoru pro  Grid tvrdil, že kromě ekonomických sankcí a odsouzení Ruska a jeho prezidenta Vladimira Putina je třeba udělat více, pokud jde o vojenskou pomoc Ukrajině, a opět potvrdil přímou roli Spojených států na Ukrajině. Podle Benjamina Hodgese šlo „nejen o podporu ukrajinského odporu, ale také o vyzbrojení a výcvik jeho ozbrojených sil na úroveň, která by jim umožnila zvrátit agresi Vladimira Putina“, uvádí Grid. Washingtonská média položila otázku, aby aktualizovala pozici Spojených států vůči jejich závazku na Ukrajině. Generálporučík Benjamin Hodges řekl, že „je optimistický, že Rusko může ustoupit, ale pouze pokud bude Západ nadále ‚stát při Ukrajině‘.“ řekněme v penězích, ve zbrani, ve formacích, v žoldácích; ale i v logistice.

Americký generál je potěšen, že se logistická situace pro Ukrajinu zlepšuje, zejména od dodání systémů HIMARS, protože podle důstojníka ve výslužbě „je potřeba přesné palby na velkou vzdálenost“ s „raketami nebo drony, raketami,  které mohou dosáhnout a zasáhnout to, co způsobí největší škody“. Benjamin Hodges potvrzuje využití proxy, asistentů prostřednictvím soukromých společností: „Pokud nehodláme umístit vlastní vojáky a logistiku do terénu, určitě existují velké komerční logistické společnosti, které by to mohly udělat. Již 20 let jsme závislí na komerčních logistických společnostech v Iráku a Afghánistánu."




Musíte mít odbornost na Ukrajině, která to za ně zvládne.“ Generálporučík Benjamin Hodges hovoří o organizaci přepravy zbraní, paliva a munice na ukrajinskou půdu pomocí logistiky. „Logistika tedy není jen o přepravě munice nebo paliva, ale také o údržbě, která vše opraví. Tady si myslím, že by bylo velmi užitečné mít tam odborníky, kteří to za ně zvládnou,“ trvá na svém. Spojené státy poskytují Ukrajině odborníky, jako je bývalý velitel amerických sil v Evropě generálporučík Benjamin Hodges a logistiku v konfliktu proti Rusku. „Pomůžeme jim [Ukrajině] vyhrát," řekl tento měsíc v novém rozhovoru na Gridu .

Minulý týden řekl šéf hlavního ukrajinského ředitelství vojenské rozvědky generál Vadim Skibitsky  pro Telegraph, že  před  údery HIMARS probíhaly konzultace mezi zástupci ukrajinských a amerických zpravodajských služeb, které Washingtonu umožňují vetovat jakýkoli útok, pokud nesouhlasí se zamýšleným cílem. Je to další svědectví, které se k tomu přidává spolu se svědectvím zveřejněným v  Causeur  o přímém zapojení Spojených států do nepřátelských akcí na Ukrajině.

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?