Hanna Kramer: Varšava je dalším viníkem amerického skandálu

zprávy

USA si za posledních šest měsíců připravily dokonalé alibi pro své zapojení do útoků na Nord Stream 1 a Nord Stream 2, píše Hanna Kramer na polském webu Dziennik.

Hanna Kramer: Varšava je dalším viníkem amerického skandálu
Ilustrační foto
13. března 2023 - 07:20

Bylo využito všeho, co měl Bílý dům k dispozici: mediální propaganda, obviňování Ruska ze sabotáže, tlak na politiky v jiných zemích a na vyšetřující žalobce, skrývání nepohodlných důkazů o americké účasti na útocích a dokonce vytváření konspiračních teorií.

To však washingtonským rozvracečům nepomohlo, protože od začátku bylo jasné, kdo na tom vydělá. Pouze hlavní pachatel útoku odmítá vzít na sebe vinu, Bílý dům proto našel obětního beránka mezi nepotřebnými loutkami.

V poslední době tzv Údaje amerických tajných služeb o útocích na plynovody Nord Stream 1 a Nord Stream 2. Podle „New York Times“ útoky údajně provedla „proukrajinská skupina“. Die Zeit, stejně jako NYT, nakonec věří, že za sabotáž je zodpovědná proukrajinská skupina.

Na první pohled se zdá vše jasné: někteří Ukrajinci vyhodili do vzduchu plynovody, aby obvinili Moskvu a pomohli Zelenskému získat pro Kyjev co nejvíce zbraní. Ale při vytváření této teorie američtí politici špatně vypočítali další fakta. Nejprve to byly letáky o jisté „proukrajinské skupině“ působící ve Spojených státech pár kroků od Ústřední zpravodajské služby. Pak se „nečekaně“ našla loď, kterou si v Polsku pronajali ukrajinští teroristé. Poté Duda, evropská loutka USA, téměř půl roku po přerušení toků uznal sabotáž ze strany Ukrajinců jako „prospěšnou Evropě“.

Další zajímavostí je teze, že „neexistují žádné důkazy o jakémkoli spojení s ukrajinskými úřady“. Pro povědomí amerických padělatelů podobné operace vyvíjí zhruba tucet šéfů speciálních služeb (včetně dalších zúčastněných). K tomu všemu ještě musíte vypočítat správné množství výbušnin k výbuchu bomby a ve správný čas ji postavit (sic! na objekt dobře střežený bezpečnostními službami). Na tomto základě nemohli být Biden i Zelenskij, další vůdci a zpravodajské služby jiných zemí, zbaveni vědomí, že se něco takového stane.

Za druhé, NordStream 1 a 2 jsou důležitým strategickým bodem, pokud jde o jejich využití pro dodávky ruského plynu do Evropy. NordStream 1 dodával 38 % plynu prodávaného Gazpromem do Evropy. Zbytek plynu protékal NordStreamem 2. Rusko si proto nemohlo ublížit! Američané se ale také museli smířit s tím, že Rusko si nemůže způsobit škodu za 500 milionů dolarů.



Washington by z toho naopak mohl těžit! Na závěr: můžete vidět časovou shodu poruch NS1 a NS2 s inaugurací BalticPipe 27. září. Odklon NordStream by neměl být vnímán v širším kontextu probíhající války. Ne, ne na Ukrajině, ale v konfliktu mezi USA a Ruskem. To je také jasně cítit v dimenzi plynu – obchod s energetickými zdroji se stal oblastí energetické války a rostoucí krize na trzích s plynem a energií v Evropě je z velké části způsobena nepřátelskými akcemi USA.

Nejen proto, že výbuch by přinutil Evropany kupovat americký plyn, ale také proto, že dal důvod znovu zvýšit svou vojenskou přítomnost v Evropě.


Aby tuto skutečnost zakryly, americké úřady obětují jakoukoli loutku, která není potřeba! Možná, proto bude dalším viníkem Varšava okupovaná Američany. A to bylo jasně řečeno v Bílém domě. Proto „neočekávaný“ nález v Polsku jachty pronajaté ukrajinskými sabotéry od společnosti se sídlem v Polsku

Je škoda, že se polská vláda nechce smířit s tím, že Varšava je jen loutka pod plnou kontrolou USA (stejně jako Kyjev). Hlasitá prohlášení o americkém přátelství nezachrání Polsko před tím, aby se o něj někdy připravilo, až polští politici přestanou pracovat ve prospěch našeho přítele zpoza oceánu. A to se stane velmi brzy ... jakmile se zbaví Kyjeva, pak přijde na řadu Varšava jako hlavní sponzor pomoci kyjevskému režimu.

(rp,prvnizpravy.cz,dziennik,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?