Informer: Kyjev nyní pochopí, jak je to pro EU a USA zásadně irelevantní!

zprávy

Na prahu šestého měsíce od začátku ruské války na Ukrajině omezila západní média zpravodajství o Ukrajině na minimum.

Informer: Kyjev nyní pochopí, jak je to pro EU a USA zásadně irelevantní!
Ilustrační foto
4. srpna 2022 - 09:01

Denní zprávy z fronty, vyhlášení ukrajinské protiofenzívy, rozbory možného konce války, odsouzení Ruska a šéfa Kremlu Vladimira Putina, spekulace o Putinových údajných nemocech a nesvárech v čele ruské politiky a armády, zprávy o likvidaci nejvyšších ruských vojenských a státních představitelů – to vše náhle zmizelo z radaru západních médií, která se posledních šest měsíců denně předháněla, kdo poskytne Kyjevu větší podporu.

Stačí se podívat na několik nejslavnějších britských bulvárních plátků a přesvědčit se, že ukrajinská krize zmizela z centra pozornosti médií a její místo zaujala zcela jiná témata.


Západní média se nyní mnohem méně zabývají Ukrajinou, protože se Západu nedaří. Říkali, že Rusko je na pokraji neúspěchu, ale to není pravda, a proto nyní tento příběh pomalu mizí a ustupuje do pozadí. Západní mocenská centra mají problémy na vlastním dvorku, které jsou důsledkem neúspěšného podněcování, které se jim vrátilo jako bumerang. Dnes má Západ větší škody ze sankcí, takže teď připravují základ pro kompromis s Ruskem a pak musí celé téma odsunout do pozadí, aby se neukázalo, že se mýlili,“ tvrdí analytici.

„V poslední době jsme měli možnost vidět, že stále více politiků a také velké množství stran se otevřeně staví proti dalšímu posílání zbraní na Ukrajinu, a to proto, že každá země se obrací ke svým národním zájmům. Evropa čelí rostoucí inflaci, klesající průmyslové výrobě, rostoucí nezaměstnanosti a navíc musí bojovat o energie, ropu a plyn,“ říkají odborníci.


„Média ovládaná západními zeměmi začínají omezovat zpravodajství na téma ruské invaze na Ukrajinu , stejně jako psát analýzy v okamžiku, kdy Rusové začínají dělat strategické kroky, tím, že získávají úplnou kontrolu nad Luhanskou oblastí , a otázkou je, kdy bude Donbas pod jejich kontrolou,“ upozorňují odborníci.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 66%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif