Itálie zavádí systém sociálních kreditů tak jako v komunistické Číně

zprávy

Každý, kdo se chová v souladu s danou linií a kdo plní a překračuje odpovídající povinnosti jak horlivě, tak svědomitě, za to získává body, které může vyměnit za odměny.

Itálie zavádí systém sociálních kreditů tak jako v komunistické Číně
Ilustrační foto
21. dubna 2022 - 11:03

Tento systém sociálních kreditů, navržený komunistickým vedením v Číně, si nyní razí cestu do Itálie.

Zní to hodně jako Orwellův rok 1984: chování, které zůstává věrné linii a odpovídá raison d'etat, je odměněno, jakákoli odchylka je sankcionována. To je jádrem systému sociálních kreditů, který bude brzy přijat čínskou vládou v komunistické Číně. Vzhledem k tomu, že komunisté stejně monitorují každý krok občana a následují ho do ložnice, pravděpodobně i na záchod, centrální vláda v Pekingu drží lidi pod krkem. Zaneprázdněné včely dostanou plusové body a mohou je vyměnit za odměny, kdo vystoupí z řady, bude pokárán, veřejně odhalen nebo půjde do vězení.

Nyní tento „výdobytek civilizace“ přichází do Evropy. Není tak eufemisticky nazýván systémem sociálních kreditů, ale dostal název „Smart Citizen Wallet“. Má to znít moderněji než systém sociálních kreditů.



Pilotní projekt bude testován v Itálii, přesněji v Bologni. A samozřejmě, použití této aplikace je zpočátku dobrovolné. Stejně jako v simulaci počítačové hry se hráči přihlašují a mohou sbírat body za akce, jako je třídění odpadu, používání veřejné dopravy nebo jiné chování v souladu s pokyny. Nikdo však přesně neví, co pak s nasbíranými body může dělat.

Na druhou stranu je jedno jasné: projevuje se dvoutřídní společnost občana. Na jedné straně loajální, ctnostný, chování konformní občan s odměnami a na druhé straně kritický občan, který odmítá řídit se státními důvody a je opakovaně sankcionován.

Mimochodem, možnosti takové aplikace, ať už se jmenuje jakkoli, nejsou zkoumáním sociálního chování zdaleka vyčerpány. Lidé jsou monitorováni, od rána do večera, nepřetržitě, bez problémů. Protože jinak své bodové konto navýšit nemohou. S tímto kompletním dohledem se plní mokré sny každého technokrata EU a fetišisty NWO.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)




43 - 9274490247 / 0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ6201000000439274490247 
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 76%
transparent.gif transparent.gif
Ne 12%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif