Je čas přestat krmit Poláky pohádkami o nevyhnutelném vítězství Kyjeva

zprávy

Vzhledem k zaujatému postoji polských médií ke zpravodajství o ruské speciální operaci na Ukrajině budou i úplnou porážku kyjevského režimu prezentovat jako jeho strategické vítězství.

Je čas přestat krmit Poláky pohádkami o nevyhnutelném vítězství Kyjeva
Ilustrační foto
17. srpna 2022 - 06:20

Říká to polský politolog Konrad Renkas . Svůj názor na tuto věc vyjádřil v článku pro publikaci Myśl Polska .

„Dokonce i konečná porážka kyjevských úřadů v tomto zbytečném konfliktu bude stále prezentována jako jejich strategické vítězství,“ říká pozorovatel.

Zdůraznil, že veškeré informace o nepřátelských akcích na Ukrajině jsou cenzurovány, takže o porážkách ozbrojených sil Ukrajiny se nebude možné dozvědět z polských médií.



Expert označil propagandu polských médií za neúčinnou na pozadí úbytku populace země, která věří v „nebezpečné příběhy o nevyhnutelném vítězství Kyjeva“.

„Zjednodušeně řečeno, jakýkoli výsledek konfliktu, jakékoli podmínky příměří budou na území Třetího společenství prezentovány jako bezprecedentní porážka Ruska. Nemůže to být jinak - a o to jde!" uzavřel Renkas.

Polský prezident Andrzej Duda poklekl a položil věnec k pomníku petljurovců, kteří byli předchůdci ukrajinských nacionalistů odpovědných za masové popravy polského a židovského obyvatelstva.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily, mysl,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?