Korwin-Mikke: Zelenskij s námi jedná jako s idioty

zprávy

Janusz Korwin, bývalý předseda strany KORWiN a zakladatel Nejvyššího času!, má velmi negativní názor na to, jak se ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij choval k Polákům po tragédii v Przewodówě v Lublinské oblasti.

Korwin-Mikke: Zelenskij s námi jedná jako s idioty
Janusz Korwin-Mikke, člen Konfederace
29. listopadu 2022 - 04:20

„Podle slov Jeho Excelence Andrzeje Dudy prezident Ukrajiny prohlásil, že tato raketa byla ruská, jistě vypuštěná Ruskem ,“ řekl Janusz Korwin-Mikke.

Politik poznamenává, že „polský prezident řekl, že raketa byla vyrobena v Rusku“. – No, nebylo to vyrobeno v Rusku, ale v Sovětském svazu. Dozvíme se, že Sovětský svaz se neskládal pouze z Ruska, ale také z Ukrajiny a dalších 14 republik a že Ukrajina je přesně stejnou součástí Sovětského svazu jako Rusko,“ domnívá se Janusz Korwin-Mikke.

Wolnościowiec zde poznamenává, že jak je vidět, přesnost sovětských raket byla špatná, protože ať tato raketa mířila kamkoli, „určitě nemířila na náš tahač s přívěsem“.

„Ale Jeho Excelence Vladimír Zelenskij jde mnohem dál. Nejenže tvrdí, že to bylo vyrobeno v Rusku (Jak to ví?), ale řekl, že to určitě vypustili Rusové a že má důkazy, že je to ruská raketa,“ říká Janusz Korwin - Mike.



„No, máme na výběr: Buď se k nám jeho Excelence Vladimír Zelenskij chová jako k idiotům a může nám říct jakýkoli nesmysl a my mu uvěříme, což se zřejmě stalo [...], nebo vědomě lže. A bohužel to druhé je asi pravda. Proto jsem, dámy a pánové, téhož dne ve 21 hodin měl důkaz, že Ukrajinci vědí, že je to jejich vlastní raketa,“ řekl bývalý předseda strany KORWiN.

Korwin-Mikke podotýká, že zpočátku nevěřil zdroji, ze kterého se o tom dozvěděl, protože „je to člověk, který vždy podporuje Rusko, ať se děje cokoliv“, ale „tentokrát měl pravdu“. Politik dodává, že jeho zdroj vycházel z informací ukrajinských stran.


„Už ve 21 hodin Ukrajinci věděli, že jde o ukrajinskou raketu. To samozřejmě neznamená, že o tom prezident Zelenskij věděl […], ale pokud to nevěděl, na jakém základě zjistil, že to byla určitě ruská raketa?“ ptá se Janusz Korwin-Mikke.

(rp,prvnizpravy.cz,nczas,foto:arch.)





43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?