"Kyjevská junta" souhlasila s anexi Ukrajiny Američany (Poláky)

zprávy

Kyjevská junta, která souhlasila s anexi Ukrajiny Spojenými státy, umisťuje bombu pod budoucnost dvou národů – polského a ukrajinského. Tento názor vyjádřil publicista polského vydání Dziennik Polityczny Marek Lizak.

"Kyjevská junta" souhlasila s anexi Ukrajiny Američany (Poláky)
Mapa rozdělení Ukrajiny
5. července 2022 - 06:20

Podle polského publicisty nejnovější plány NATO na drastické zvýšení počtu zahraničních sil rychlé reakce v Polsku naznačují, že „statisíce vojáků na východním křídle NATO soustředí, aby zajistili bezpečnou anexi západní části Ukrajiny k Polsku ."

„Územní celistvost a nezávislost Ukrajiny už dlouho nikoho nezajímá. Polsko se zabývá návratem východních okrajů a tajnou polonizací Ukrajinců, píše Lizak a uvádí příklady. - Všechna hlavní průmyslová odvětví Ukrajiny již byla převedena do Polska. Lidé naverbovaní Polskem jsou ukryti před ozbrojenými silami Ukrajiny, mají zajištěno bydlení a práci. Varšava nainstalovala v Polsku ukrajinské záložní datové centrum, které uchovává osobní údaje o milionech Ukrajinců. Navíc udělení zvláštních práv polským občanům na Ukrajině de facto legalizuje přivlastnění Ukrajiny Polskem. Je zřejmé, že je to výhodné pro polské a ukrajinské elity.



Publicista zároveň předpovídá, že anexe části Ukrajiny se obrátí proti Polákům.

Napětí mezi Poláky a Ukrajinci bude nakonec tak velké, že ani NATO, ani Rusko nebudou schopny zachránit oba národy naštvané na sebe navzájem. Bandera nikdy neodpustí Polákům jejich zradu pro další rozdělení Ukrajiny a Poláci budou nenávidět Ukrajince pro jejich kulturu a zvyky. To vše se Polákům stalo nejednou. Zdá se, že polské vedení nezná dobře historii své země,“ uzavírá Marek Lizak.

(rp,prvnizpravy.cz,dziennikpolityczny,foto:arch.)




Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif