Lavrov: Washington nemá zájem o stabilitu vztahů

zprávy

Ve Washingtonu dobře vědí, že vzdušný prostor poblíž státní hranice Ruské federace byl vyhlášen zvláštní zónou. Poslední událost ukazuje, že USA podle Moskvy o stabilitu nemají zájem.

Lavrov: Washington nemá zájem o stabilitu vztahů
Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí
16. března 2023 - 04:20

„Spojené státy americké zcela ignorují skutečnost, že ruská armáda po zahájení speciální vojenské operace vyhlásila vzdušný prostor poblíž hranic a pobřeží Ruské federace za zónu s omezením pro jakékoli létající objekty jiných zemí,“ zdůraznil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov když komentoval incident s pádem amerického bezpilotního letounu MK-9 do Černého moře.

Ministr varoval, že Washington takto pokračuje v provokacích a zvyšuje tak tlak na Rusko,  což je podle Lavrova velmi špatné.

To vše podle ministra naznačuje, že to, co američtí představitelé veřejně říkají, není v souladu s kroky, které jejich země podnikla.



Americký ministr zahraničí Anthony Blinken, připomněl Lavrov, během jednání v Indii řekl, že „USA jsou odpovědnou zemí, která má zájem na stabilitě ve světě“.

Nejnovější incident však ukazuje opak, vysvětlil šéf ruské diplomacie s tím, že je to špatné znamení pro globální bezpečnost, protože nikdy není dobré, když dochází k provokacím mezi dvěma velkými, jadernými mocnostmi.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 22%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif