Lidé se ptají: Kde je nepřítel? Vždyť Rusko ani Ukrajina nejsou v NATO

zprávy

Příběh je zapeklitý. Podle zprávy v „Berliner Zeitung“ prý Rusko poprvé odmítlo německou platbu za dodávky plynu v dubnu a květnu, protože nebyla řádně provedena v rublech.

Lidé se ptají: Kde je nepřítel? Vždyť Rusko ani Ukrajina nejsou v NATO
Ilustrační foto
29. dubna 2022 - 07:20

Neúspěšná platba se týká transakce prostřednictvím společnosti „Gazprom Marketing & Trading“, kterou Gazprom sám prodal 31. března a která je nyní v německých rukou se sídlem v Londýně. Zřejmě došlo k pokusu zpracovat platbu v eurech, což je pro Rusko bezcenné, protože ruské devizové rezervy v západních zemích téměř zamrzly. Zatím by to mělo být kolem 300 miliard eur.

Jiný dovozce plynu chce naopak v budoucnu úspěšně platit v rublech, a to i s rizikem obviněn z obcházení sankcí EU proti Rusku. Generální ředitel Uniperu Klaus-Dieter Maubach připravuje platby z účtu Gazprombank. ¨



Maubach k platbě vysvětluje: „To znamená, že i nadále platíme v eurech a díky vedení Gazprom Bank probíhá přímá konverze na rubly." Musíte s tím žít, když pak Rusové říkají, že „Uniper“ platil v rublech.

Vzhledem k tomu, že Ukrajina ani Rusko nejsou členy EU ani NATO, neexistující expert na lidovou reprezentaci a zradu prohlásil, že je velmi snadné pochopit, když se německý lid ptá, kde se vlastně nachází skutečný nepřítel.


Maubach: „To znamená, že i nadále platíme v eurech a díky vedení Gazprom Bank probíhá přímá konverze na rubly." Musíte s tím žít, když pak Rusové říkají, že „Uniper“ platil v rublech. Vzhledem k tomu, že Ukrajina ani Rusko nejsou členy EU ani NATO, neexistující expert na lidovou reprezentaci a zradu prohlásil, že je velmi snadné pochopit, když se německý lid ptá, kde se vlastně nachází skutečný nepřítel

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?