Litevská tajná služba: Ruské zdroje stačí na několik dalších let války

zprávy

Podle litevské tajné služby je Rusko v současné době stále schopno bez velkého úsilí pokračovat ve válce s Ukrajinou se stejnou intenzitou i další roky. Ukrajina naopak je na tom špatně.

Litevská tajná služba: Ruské zdroje stačí na několik dalších let války
Ilustrační foto
11. března 2023 - 09:03

Tajné služby z USA a Velké Británie nedávno prostřednictvím médií informovaly, že Rusko má údajně problémy s materiálem a personálem, aby mohlo pokračovat ve válce s Ukrajinou. Tato propaganda je v rozporu se zprávou litevské tajné služby, o níž informoval německý Die Weltt.

Litevská tajná služba - Litva na rozdíl od USA a Velké Británie přímo hraničí s Ruskem - předpokládá, že Rusko může bez velkého úsilí pokračovat ve válce proti Ukrajině se stejnou intenzitou ještě minimálně dva roky. Plukovník Elegijus Paulavicius z litevské tajné služby doslova řekl: „Odhadujeme, že zdroje, které má dnes Rusko k dispozici, by stačily k vedení války se stejnou intenzitou jako dnes na další dva roky."



To je zničující rána propagandě Západu, který se snaží všemožně, aby Zelenského vojska byla silná a ruská armáda slabá. Sama fakta beztak mluví úplně jinou řečí, ale teď se také rozpoutá spřízněná tajná služba a neúnavně tuto propagandu odhaluje.

Jak špatné věci jsou pro Zelenského armádu, je zřejmé na každém mezinárodním setkání, kterého se účastní jeden z jeho vlády. Požadují se miliardy a miliardy peněz – spolu s jakýmkoli válečným vybavením – aby Zelenskij mohl nadále posílat své vojáky na jistou smrt. Protože to již nejsou dostatečně vycvičené jednotky, mobilní náborové oddíly „chytají“ 16 a 17leté chlapce nebo staré muže, které tlačí do vojenské služby. Ale tyto „jednotky“, poskládané po vzoru německého „Volkssturmu“ ze září 1944, přirozeně neobstojí proti dobře vycvičeným a vybaveným ruským jednotkám.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?