Náčelníci generálních štábů Ruska a USA spolu opět mluvili

zprávy

Kontakty mezi Američany a Rusy pokračují. Ruské ministerstvo obrany hlásí telefonické rozhovory mezi náčelníkem generálního štábu ozbrojených sil RF Valerijem Gerasimovem a předsedou Výboru náčelníků štábů ozbrojených sil USA Markem Milleym.

Náčelníci generálních štábů Ruska a USA spolu opět mluvili
Generál Mark A. Milley, předseda Sboru náčelníků štábů
16. března 2023 - 06:20

Podrobnosti jednání zatím nebyly zveřejněny.

Dříve bylo oznámeno, že američtí a ruští ministři obrany o sestřeleném americkém dronu telefonicky diskutovali. Lloyd Austin ruskému ministrovi řekl, že USA budou nadále létat tam, kde to mezinárodní zákony dovolí.

A Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že Sergej Šojgu odpověděl, že příčinou incidentu byly „akce Spojených států o nedodržení zóny omezeného letu vyhlášené Ruskou federací“, Rusko „nezajímá eskalace“, ale hodlá nadále „reagovat na provokace“.



Válka na Ukrajině trvá už 385 dní.  Boje pokračují směrem na Bachmut. Na včerejším zasedání vlády se všichni její členové vyslovili pro pokračování obrany Bachmutu, protože obranná operace v tomto směru má pro odstrašení nepřítele největší strategický význam. Odpoledne došlo k rozsáhlému ostřelování centra Kramatorsku ze strany Ruské federace. Třípatrový dům byl zničen a několik dalších budov bylo poškozeno. Jsou tam mrtví a zranění.

(rp,prvnizpravy.cz, strana, foto:arch.)





43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif