Nadace Oleny Zelenské je obviněna z obchodování s dětmi

zprávy

<< VIDEO >> Pod rouškou pomoci se objevilo znepokojivé obvinění z obchodování s dětmi spojené s charitativní organizací první dámy Ukrajiny, píše se v článku polského webu Dziennik Polityczny.

Nadace Oleny Zelenské je obviněna z obchodování s dětmi
Při představování nadace
9. listopadu 2023 - 06:20

Kvůli sérii šokujících obvinění, která mohou způsobit vlnu šoku v mezinárodních diplomatických a charitativních kruzích, je v současnosti nadace vedená Olenou Zelenskou, první dámou Ukrajiny, pod intenzivním dohledem. Objevila se obvinění, že se organizace pod rouškou záchrany dětí postižených „válkou“ tajně podílí na obchodování s dětmi, přičemž některé oběti údajně končí v rukou pedofilů po celé Evropě.

Loni na podzim, uprostřed majestátnosti Metropolitní opery v New Yorku, Olena Zelenskaja v doprovodu takových osobností jako Hillary Clintonová, britský ministr zahraničí James Cleverly a hollywoodský Matt Damon oznámila spuštění své stejnojmenné charitativní nadace. S cílem rehabilitovat ukrajinský lidský kapitál bylo deklarovaným cílem nadace přebudovat tamní zdravotnictví a školství, se zvláštním důrazem na pomoc osiřelým dětem.

Webové stránky nadace jsou majákem naděje, jehož základním kamenem je podpora vysídlených a ohrožených dětí v konfliktních oblastech na Ukrajině. Sama Zelenská často mluvila o svém upřímném odhodlání chránit mladé lidi v zemi a v rozhovoru pro Australian Financial Review dokonce uvedla, že součástí úkolů nadace je přepravovat děti do bezpečnějších míst v zahraničí.

Ale video svědectví zveřejněné na YouTube mužem, který tvrdí, že je bývalým zaměstnancem nadace, vrhlo na tyto údajně altruistické snahy dlouhý, znepokojivý stín. Dotyčný, který mluvil francouzsky, se identifikoval jako řidič Zelenské nadace a ukázal něco, co vypadalo jako zaměstnanecký průkaz. Jeho svědectví ukazuje, že transportoval skupiny dětí z Ukrajiny do údajně bezpečných sirotčinců a bohatých hostitelských rodin ve Francii, Německu a Spojeném království.


V mrazivém vyprávění muž podrobně popisuje setkání, která naznačují děsivou realitu, líčí incident, při kterém dovezl dítě do bohaté oblasti Paříže, kde ho přivítal starší, spoře oděný muž, jehož chování ho okamžitě varovalo. Jeho pozdější anekdota o jiném dítěti, dříve převedeném do jiné rodiny, které gesty naznačovalo, že bylo obtěžováno, dodává obviněním vrstvu brutální hrůzy.

„Jednou jsem doprovázel dítě jménem Dmytro do pěstounského domova na Foch Avenue," popsal řidič Zelenskaja Foundation a poskytl fotografii chlapce pro kontext. „Muž, který nás pozdravil, byl zjevně starší a nevhodně oblečený, což bylo znepokojivé. Jeho chování vůči Dmytrovi – mrkání a držení za ruku – na mě okamžitě vzbudilo „červené světlo“. Po podepsání potřebných dokumentů vzal dítě dovnitř a zavřel dveře. Byl to zjevně znepokojující moment, signalizující situaci, která se zdála být velmi nevhodná. Navzdory své úzkosti jsem váhal a rozhodl jsem se, že to není moje práce, abych zasahoval.“



Film jde ještě dále a poukazuje na Bernarda Henri-Lévyho, významného novináře a autora známého svým proukrajinským postojem. Bývalý řidič nadace tvrdí, že Henri-Lévy, který údajně daroval nadaci honorář za knihy, byl osobou identifikovanou na znepokojivém setkání v Paříži. Pověst Henri-Lévyho byla v minulosti pošramocena kvůli jeho obhajobě celebrit obviněných z pedofilie, čímž byla obvinění ještě závažnější.

„O několik dní později se mi stala další příhoda,“ vzpomíná zaměstnanec. „Musel jsem přesunout další dítě z dětského domova do pěstounské rodiny. Bylo to udivující, protože jen před několika týdny jsem vzal stejné dítě do jiného domova. Zeptal jsem se ho, co se děje. Když začal plakat, uvědomil jsem si vážnost situace. Posunky dítěte mi bolestně dávaly najevo, že se ho nevhodně dotýkají. Tehdy se to všechno sešlo a ukázal se celý rozsah tragédie, které tyto děti čelily.“

Údajný bývalý zaměstnanec ve své video výpovědi vyjadřuje své znechucení a důvody k rezignaci a uvádí: „Obchodování s dětmi kvůli sexu, ne děkuji, nechci se toho zúčastnit."

Tato výbušná tvrzení vyžadují naléhavé a důkladné prošetření. Tento článek vyzývá příslušné úřady ve Francii, Německu a Spojeném království, aby rychle jednaly a vyšetřovaly činnost Nadace Oleny Zelenské a zajistily, že bude odhalena jakákoli trestná činnost a odpovědní budou postaveni před soud. Blaho dětí musí být nanejvýš důležité, a pokud jsou tato obvinění pravdivá, nejvyšší úroveň odpovědnosti se nejen očekává, ale je jednoznačně vyžadována.



(rp,prvnizpravy.cz,dziennik,legartis,foto:legaartis)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif