Nechci do války: „Modrožlutě" svítící Němci bojovat nechtějí

zprávy

Na rozdíl od masivních modernizací a oznámení o zvýšení operační připravenosti NATO se zdá, že „ochota vykonávat vojenskou službu“ v Německu ustrnula.

Nechci do války: „Modrožlutě" svítící Němci bojovat nechtějí
Ilustrační foto
29. června 2022 - 06:57

Jak uvádí „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ (RND), počet aktivních vojáků Bundeswehru, kteří jsou ve službě se zmenšuje, v současné době přibývá vojáků, kteří chtějí skončit co nejrychleji. Od začátku roku obdržel podle RND příslušný spolkový úřad pro rodinu a občanskou společnost 533 žádostí o výhradu svědomí – dvakrát více než v předchozím roce.

Vzhledem k tomu, že pouze pět žádostí o propuštění přišlo od žadatelů, kteří nesloužili, a zbytek pocházel od aktivních vojáků nebo záložníků, lze vývoj pravděpodobně interpretovat jako jasnou neochotu sloužit a nedostatek „ochoty se bránit“, možná až poraženecké odmítnutí. bojovat.



Náhlý šok z reality

Zvláště vtipné: Mnoho žadatelů uvedlo, že „neočekávali vojenský konflikt“, podle mluvčího federálního ministerstva pro rodinu (!), nikoli ministerstva obrany. Téměř typický výrok v „armádě“, která se léta točila pouze kolem rovnosti, podivínství, přebalovacích pultů a inkluze a neměla nic hmatatelného na práci kromě nošení pytlů s pískem (kromě kontingentů napůl hedvábných a polovičatých zahraničních misích) , a teď najednou realitní šok jejího života - vlastním jednáním levicově zelených zajíců ve vládě. Funguje to v podstatě podle hesla: vyper mě, ale ať mi nenamočí srst.

Ministerstvo, které je zodpovědné za psychosociální péči o předmětné případy, okamžitě preventivně oznámilo: „Vojáci ve službě mají být propuštěni ihned po uznání za odpírače z důvodu svědomí.“ Něco takového pravděpodobně existuje jen v „ občanské společnosti“ Německo, kde levicové strany po léta odsuzovaly vše vojenské a důsledně eliminovaly brannou povinnost podle platného zákona a z hlav lidí. Nyní sklízejí plody této politiky – a musí si uvědomit, že ti, kdo se musí v případě pochybností nebo v případě nouze ujmout vedení, nejsou vůbec zapojeni, pokud jde o zelenou bojovnost. Proto Ukrajině asi nakonec nezbude nic jiného, než zemřít sama s našimi zbraněmi, protože modrožlutě svítící Němci bojovat nechtějí.

(rp,prvnizpravy.cz,journalist,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif