Nepřátelské setkání Bidena s představitelem „státu vyvrhelů“

zprávy

<< VIDEO >> Joe Biden přiletěl do Saúdské Arábie 15. července, byl přijat mnohem diskrétněji a skromněji ve srovnání s návštěvou prezidenta Putina, komenzuje Jan Cambell.

Nepřátelské setkání Bidena s představitelem „státu vyvrhelů“
Joe Biden a Muhammad bin Salmán
17. července 2022 - 10:30

To a více lze vyčíst z gest a protokolu návštěvy. Německý Welt dokonce interpretuje návštěvu prezidenta Bidena, který musí, podle mnou neověřených informací přijímat lék na podporu kognitivních funkcí svého mozku, jako nečekaný neúspěch snah USA vytvořit globální protiruskou frontu v ukrajinské otázce.

Spojenci USA na Blízkém východě nepodpořili protiruskou politiku, kterou jim vnutil Washington.

Biden se setkal s králem a provedl rozhovor s korunním princem v protokolárním rámci, který jasně indikoval rostoucí vliv Moskvy na Blízkém východě. To není pro Američany, vládnoucí režim v Kyjevě a rusofoby dobré znamení, vzhledem k tomu, jak etiketa na Východě je důležitá.

Připomínám, že před třemi roky prezident Putin v Rijádu byl doprovázen šestnácti urozenými jezdci, k pobytu dostal skutečný palác z osobního majetku královské rodiny a výsledky jeho jednání ovlivňují mj. současné dění ve světě, dodává Jan Cambell.


The Guardian napsal: k návštěvě amerického prezidenta:  Joe Biden narazil pěstí na Muhammada bin Salmána, když se tito dva v pátek poprvé setkali v Džiddě. Tým amerického prezidenta již dříve uvedl, že bude během své cesty minimalizovat fyzický kontakt kvůli obavám z Covid-19.

Mnoho analytiků se však domnívalo, že se jedná o úhybný manévr, aby se vyhnuli fotce s korunním princem země, o němž dříve Biden prohlásil, že je to „stát vyvrhelů“.

Ostře to kontrastovalo s vřelými fyzickými pozdravy s izraelskými představiteli dříve na jeho turné na Blízkém východě. V době Bidenova turné je  Biden doma napadán kvůli inflaci a jeho hodnocení dále klesá.

(rp,prvnizpravy,cz,youtube,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif