Orbán k Bruselu: Jak dlouho budou Evropané trpět sankcemi?

zprávy

Celá Evropa čeká na odpověď z Bruselu, jak dlouho sankce proti Rusku potrvají, řekl maďarský premiér Viktor Orban a vyzval k urychlenému jednání na toto téma s „americkými přáteli“.

Orbán k Bruselu: Jak dlouho budou Evropané trpět sankcemi?
Viktor Orbán, maďarský premiér
28. září 2022 - 07:20

„Pro evropské podniky je obtížné nebo nemožné vyrovnat se se sankcemi za ceny energií. Čekáme na odpověď, celá Evropa čeká na odpověď z Bruselu na otázku, jak dlouho to budeme dělat, uvalovat sankce. Pokud to tak bude pokračovat, bude to mít dopad na celou Evropu. Nastal čas si o tom upřímně promluvit s našimi americkými přáteli. Než bude příliš pozdě," napsal maďarský premiér Viktor Orbán na sociální síti.

Předseda maďarské vlády již dříve uvedl, že jeho země jako první v Evropě zahájila národní konzultace s cílem zjistit názor občanů na sankce EU vůči Ruské federaci.



Orbán poznamenal, že proti Rusku bylo uvaleno asi 11.000 sankcí, které však byly neúspěšné a jimi způsobená inflace a nedostatek energie by mohly naopak „srazit Evropu na kolena“. Maďarský premiér považuje sankce proti Ruské federaci za „mimořádné“, neboť je podle jeho slov zavádějí „energetičtí trpaslíci proti energetickému gigantu“

(rp,prvnizpravy.cz.eadaily,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?