P.C.Roberts: Do půlnoci zbývá už jen nanosekunda

zprávy

Gilbert Doctorow, inteligentní a dobře informovaný ruský expert, v níže přiloženém článku slova z titulku vysvětluje. Jde o extrémně důležité varování, které stejně, jako varování mé, bude ke škodě nás všech nejpravděpodobněji ignorováno.

P.C.Roberts: Do půlnoci zbývá už jen nanosekunda
Paul Craig Roberts, americký publicista
11. února 2023 - 06:20

V žádném ze západních hlavních měst a ani v tištěných a televizních médiích Západu nepadla dosud jediná zmínka o tom, že snad vše, co se kolem nás dnes děje, se děje jako logický důsledek pokračujících a výjimečně lehkomyslných a nebezpečných provokací Ruska. Americký neokonzervativní útok proti Rusku se stal nejšílenější kapitolou v historii lidstva, a dle Doctorowa právě v současných dnech dosahuje tento boj svého zlomu. A západní národy, tak politováníhodné, tak de facto nezúčastněné, tak nevědomé  a svými vůdci denodenně zrazované, netuší, co se na ně řítí.
                               
Do Bruselu jsem se vrátil v neděli po měsíci cestování po exotických teplých krajinách, ležících na jih od rovníku. A šok po návratu do Belgie byl větší, než pokles vekovní teploty o 27 stupňů. V hotelovém pokoji jsem si pustil zpravodajský program ruské televize Šedesát minut, a z TV přístroje mi v podobě informace o našem současném vztahu s USA šlehlo do mozku cosi velmi blížícího se zprávě o soudném dni. Dovolte tedy, abych se s vámi podělil o klíčový bod zmíněného pořadu, jímž byla informace o brzy očekávané změně ruské doktríny, týkajíci se prvního použtí jaderné zbraně, stejně jako o nových a zpřesněných ruských červených čarách, které se jako přirozená reakce odvinuly od plánů na rozdělení a zničení Ruska, jež můžete téměř každodenně slyšet v americké televizi.

Jevgenij Popov, člen Státní dumy a moderátor pořadu „Šedesát minut“, jako obvykle uvedl na obrazovku několik záběrů západních televizí, včetně obsáhlého projevu generálporučíka Hodgese, bývalého to velitele amerických sil v Evropě v letech 2014 až 2017, který hovořil o tom, jak naprosto nezbytné je, aby Ukrajinci dostali přesné rakety dlouhého doletu, které jim umožní zaútočit na ruský Krym a také dál do ruského vnitrozemí. Je jasné, že Hodges není žádný blázen a že tedy to, co řekl, je třeba brát, jak podotkl Popov, zcela vážně. Radikální eskalace amerických válečnických projevů probíhá na pozadí očekávané masivní ruské ofenzívy, která, jak se očekává, začne v čase, kdy se přiblíží výročí zvláštní vojenské operace. Takže faktu, že blížící se a možná porážka ukrajinských sil hýbe mozky i ústy amerických představitelů víc teď, než kdy jindy, se nelze divit.



Jeden z účastníků panelu na „Šedesáti minutách“ řekl, že ruská jaderná doktrína je revidována  v odpověď na agresivní plány, jež je stále častěji slyšet ze Spojených států. Takže Rusko míří k politice preventivních a taktických jaderných úderů, podobnou té, kterou mají i USA. A navíc: pokud Ukrajina jakkoli zaútočí na Krym a vnitřní oblasti Ruska, zareaguje Rusko podle plánů, které byly nyní ustaveny. Tyto plány předpokládají protiúdery s pomocí hypersonických střel proti americkým vojenským zařízením v Evropě i v USA. Zmíněný účastník panelu též požadoval, aby tato hrozba ruských protiúderů v Evropě i USA byla explicitně zveřejněna, aby nikdo  nebyl na pochybách, co lze a co nelze od Kremlu očekávat.

Takže to máme jasně vyložené.

Horoucně doufám, že z hrozby naznačené kinetické války se v USA i v Evropě probudí nové mírové hnutí. Pokud se tak nestane, budeme se muset každý starat jen sám o sebe.

V roce 1937 byli v Berlíně Židé, kteří se rozhodli, že dokážou překonat bouři a zůstat na místě. Byli jiní, kteří nastoupili do prvních lodí do Anglie, do USA, do Jižní Ameriky. Všichni na severní polokouli teď možná čelíme stejné existenční volbě.

(rp,prvnizpravy.cz, pcroberts,vybral a přeložilLubomír Man,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX









Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif