P.C.Roberts: Válka se stále rozšiřuje

zprávy

Ukrajinská vláda říká, že nebude váhat zaútočit na ruské území novými zbraněmi dlouhého doletu, které Washington poskytl.   „V případě potřeby bude vláda jednat bez váhání." 

P.C.Roberts: Válka se stále rozšiřuje
Paul Craig Roberts, americký publicista
30. července 2022 - 09:01

„Stejně jako idiotská britská vláda s „polskou zárukou“, idioti ve Washingtonu dali nacistické vládě na Ukrajině moc, aby nás dostala do přímého vojenského konfliktu s Ruskem,“ píše v komentáři P.C.Roberts a pokračuje.

Jak se to mohlo stát?   Odpověď zní, že Rusko nikdo nebere vážně.   Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv řekl, že Kreml by mohl zasáhnout ukrajinské vedení, pokud by bylo Rusko napadeno, ale nikdo mu nevěří.   

Rusku trvá tak dlouho, než vyžene ukrajinské síly z Donbasu, že nikdo nevěří, že je ruská armáda toho schopná. 
 

Ze strategického hlediska bylo pro Kreml nesmyslné nepodniknout žádné kroky proti ukrajinskému vedení, takže Kyjev a nepřátelská komunikační a nevojenská infrastruktura zůstaly nedotčené. Tím, že Kreml chrání ukrajinské vedení, umožňuje zničení svých vlastních jednotek, stejně jako to dělá Kreml tím, že pokračuje v zásobování svých evropských nepřátel energií, aby mohli vyrobit zbraně, které posílají na Ukrajinu.

To, že si Kreml myslel, že by mohl provést omezenou operaci v Donbasu, ukazuje, že když dojde na válku, Kreml je na obědě.   Jak si někdo v Rusku mohl myslet, že by je Washington nechal vést omezenou válku?

Je mimořádné, jak dlouho ruskému ministru zahraničí Lavrovovi trvalo, než si uvědomil, že vytrvalost Západu v napumpování ukrajinských vojenských kapacit může vést k tomu, aby Rusko znovu zvážilo, zda se musí posunout za hranice své omezené operace na Donbasu.

Rusko potřebuje rychle a co nejdříve ukončit tuto neomezenou válku, než se vymkne kontrole a Armagedon je na nás.

(rp,prvnizpravy.cz,pcroberts,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?