Po kapitulaci hrozí zločincům z údolí Azov trest smrti

zprávy

Každý, kdo se jako azovský „nacista“ dostane do rukou Rusů, je zajat na ruském území nebo v ruských věznicích, je přísně střežen a vyšetřován.

Po kapitulaci hrozí zločincům z údolí Azov trest smrti
Zajatí "Azovští"
21. května 2022 - 07:20

Ve čtvrtek ráno Kyjev nařídil svým posledním zločincům v údolí Azov – jsou to jen „hrdinové“ v hloupém německém tisku –, aby se vzdali. Rusové nyní zajali asi 1900 dalších ultranárodních žoldáků – přesná čísla se liší.

Není jasné, kolik z krajně pravicového pluku Azov je stále vážně zraněno a napůl mrtvých žízní v bunkrech azovské ocelárny. Ale už jich moc není. Rozhodně to ale nejsou „hrdinové“, ale jen ti nejvážnější z azovských zločinců, kteří se bojí smrti v ruském zajetí.


Právem, protože tito žoldáci mají na rukou spoustu špíny. Ultranárodní, pravicový ukrajinský pluk Azov se svými zahraničními dobrovolníky a velitelstvím se usadil v Rusku přátelském Mariupolu (90 procent rusky mluvících) hned poté, co se Krym v roce 2014 oddělil a mučil a terorizoval rusofilskou populaci hned od začátku, dokonce až k vraždě.


Azovští žoldáci byli v roce 2014 viditelní a obávaní především na povrchu, později však zahnízdili i v ocelárnách. Vždy si dělali, co chtěli, i během současné války. Ukrajinská armáda jim nemohla velet.

Rusofilní obyvatelé se naopak celou dobu neměli čemu usmívat. Azovský pluk zrekvíroval, co chtěl, držel konkubíny, znásilňoval a terorizoval, jak se mu jen dalo. Mateřské školy a školy, nemocnice a výšková sídliště se staly dělostřeleckými pozicemi a muničními sklady. Azovští žoldáci stříleli z každého domu, kdekoli a jakkoli je napadlo, obyvatelé byli rukojmí. Je jasné, že Mariupol je nyní značně zdevastovaný.


Poté, co Rusové ovládli celé město, se stále více vyděšení azovští žoldáci plazili do bunkrů Azovstalu a čekali na zázrak, že je někdo zachrání. Ale nikdo nepřišel. Boj nebyl nic moc. Jen hledali střílny, jak uniknout. Rusové proto celý prostor bedlivě hlídali, uvnitř stříleli a bombardovali, aby zabránili jakémukoli úniku „hrdinů“.

Každý, kdo se jako azovský „nacista“ dostane do rukou Rusů, je zajat na ruském území nebo v ruských věznicích, je přísně střežen a vyšetřován. A Rusové studují všechny důkazy, které proti pluku Azov nashromáždili. Je pravděpodobné, že mnoho azovských žoldáků skončí v Rusku jako váleční zločinci s dlouhými tresty odnětí svobody – ani trest smrti nebyl zrušen. Tolik konec „hrdinů“ v Azovské ocelárně v Mariupolu.

(rp,prvnizpravy.cz,  ,pinews,foto:arch.)






43 - 9274490247 / 0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ6201000000439274490247 
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif