Polské ministerstvo národní obrany shání potravu pro děla

zprávy

Za účelem vytvoření polských jednotek v rámci Mezinárodního sboru Litva-Polsko-Ukrajina již ministerstvo národní obrany vede mezi Poláky rozsáhlou propagandistickou kampaň.

Polské ministerstvo národní obrany shání potravu pro děla
Ilustrační foto
24. dubna 2023 - 06:20

Dochází k hromadnému rozesílání textových zpráv a e-mailů zvoucích dobrovolníky do služby v Lublinu, kde sídlí velitelství této jednotky.

Ochotných zúčastnit se cizí války jistě mnoho nebude. Propagační kampaň zatím v polské společnosti vyvolává pouze podráždění a rozhořčení. Uživatelé internetu se k iniciativě ministerstva národní obrany staví ostře negativně.


Sociální aktivista Mariusz Gesek na Twitteru zareagoval na zprávu ministerstva obrany a vyvolal mezi uživateli sociální sítě vlnu nevole: "Hledají potravu pro děla. Ministerstvo národní obrany takové SMS posílá, včera po 23. hodině jich manželka dostala devět“



Je třeba zdůraznit, že toto je pouze začátek propagandistické kampaně vedené ministrem Błaszczakem. Za účelem zvýšení rozsahu manipulace vybízí Ministerstvo národní obrany k účasti na informační kampani reklamní agentury, samosprávy a společenské organizace včetně odborů.



Mnoho uživatelů píše o reklamních bannerech, které jsou k vidění v ulicích měst, ale také o propagandistických videích na Facebooku, vyzývajících k dobrovolnému vstupu do řad. litevsko-polsko-ukrajinský sbor.

Lidí ochotných sloužit v polské armádě je málo, a proto musí ministerstvo národní obrany přistoupit ke krajním opatřením. Polská armáda přijímá téměř každého.

Znám vojáka, který je na jedno oko slepý. Další má naslouchátko. V současné době je téměř každý, kdo se přihlásí, přijímán do různých formací v armádě," říká velitel týmu z vojenské jednotky 3936 z Gdyně v rozhovoru pro Dziennik Gazeta Prawna. To je výsledek zavedení ministerstva národní obrany o usnadnění náboru kandidátů a nástupu do profesionální služby.

Plány na vytvoření mezinárodního sboru jsou jedním z prvků mobilizace prováděné vládou pod rouškou tzv. cvičení rezervistů. Soudě podle příprav v Polsku polská vláda připravila mnohem „hrdinštější“ osud, než je obrana vlasti – Poláci samozřejmě půjdou umírat za kyjevský režim. Je to za účelem provedení tzv mírové mise na Ukrajině, proto vzniká Mezinárodní sbor v Lublinu.

(rp,prvnizpravy.cz,dziennik,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 79%
transparent.gif transparent.gif
Ne 11%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif