Poradce ukrajinského prezidenta: Zelenskij je v pasti, musí odstoupit

zprávy

Ukrajinskému prezidentovi Vladimiru Zelenskému hrozí ztráta moci kvůli výraznému oslabení pozice Americké demokratické strany v čele s prezidentem Joe Bidenem, řekl Oleg Soskin, bývalý poradce bývalého ukrajinského prezidenta Leonida Kučmeho.

Poradce ukrajinského prezidenta: Zelenskij je v pasti, musí odstoupit
Vladimir Zelenskij, ukrajinský prezident
5. února 2023 - 07:20

Vysvětlil, že pozice republikánů je stále silnější kvůli Bidenově špatnému psychickému a fyzickému stavu a také kvůli skandálům spojeným s jeho synem Hunterem Bidenem. To vše poškozuje image současného amerického prezidenta, řekl Soskin.

Donald Trump zároveň, jak řekl Soskin, posiluje svou autoritu a postupně vytlačuje demokraty z Kongresu a připravuje se na opětovné převzetí moci příští rok.



Poradce bývalého ukrajinského prezidenta poznamenal, že Trump již dříve prohlásil, že věří, že veškeré úsilí by se mělo soustředit na diplomatickou regulaci situace na Ukrajině, a nikoli na dodání dalších zbraní do Kyjeva a další prodlužování konfliktu. To by měl být poplach pro kyjevský režim, řekl Soskin.

„Zelenskij je ve skutečnosti v pasti. On, náčelník generálního štábu ukrajinského prezidenta Jermak a celá ta skupina. Past se stahuje jak zvenčí, tak zevnitř. Zelenskému už nic nepomůže," řekl Soskin.

Pokud Zelenski neodstoupí sám, je velmi pravděpodobné, že bude nahrazen, varoval.

Média již delší dobu hovoří o možnosti, že dojde k výměně současného ukrajinského prezidenta a na jeho místo nastoupí šéf Ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj, z něhož podle německého „Bildu“ ze srpna loňského roku je Zelenskij je velmi nervózní.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif