Poradce Zelenského kanceláře: S Duginem jsem se setkal v Moskvě pracovně

zprávy

„Byl jsem tam jako ukrajinský zpravodajský důstojník," vysvětloval Aleksej Arestovič fotografii z Moskvy, kde je  s Alexandrem Duginem.

Poradce Zelenského kanceláře: S Duginem jsem se setkal v Moskvě pracovně
Z jednání v Moskvě
23. srpna 2022 - 10:15

Aleksej Arestovič, poradce šéfa prezidentské kanceláře, komentoval fotografii z Moskvy, kde je  s ideologem ruského „eurasianismu“ Alexandrem Duginem, jehož dcera byla zabita při atentátu 21. srpna .

Ve vysílání pořadu Marka Feigina uvedl, že tam byl „jako zaměstnanec hlavního ukrajinského zpravodajského ředitelství“.

Mluvíme o fotografii z tiskové konference v roce 2005, kde u jednoho stolu sedí Alexander Dugin, vůdce strany Bratrstvo Dmitrij Korčinskij a jeho tehdejší zástupce Alexej Arestovič.

Projednávali společné akce ukrajinských a ruských protimajdanských sil (bylo po oranžovém Majdanu). Korčinskij byl zanícený anti-majdanista, stejně tak asi, jak se zdá i  Arestovič.

Na tiskové konferenci pak Arestovič prohlásil, že Západ „nedá Ukrajincům příležitost k zachování jejich kultury“, ale místo toho přistoupí k reprivatizaci strategicky důležitých zařízení („továrny přejdou do moci Washingtonu a Bruselu“).


22. srpna, se Alexander Dugin poprvé vyjádřil ke smrti své dcery, z vraždy které FSB obvinila ukrajinského občana. Dugin se ve svém prohlášení připojuje k verzi FSB, že jeho dceru zabil „nacistický ukrajinský režim“.

Ukrajina popírá účast na vraždě Darji Duginové. Michail Podoljak, poradce šéfa prezidentské kanceláře, řekl, že to může být důsledek rozkladu různých politických skupin v Rusku.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:strana)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif