Požadovala Ukrajina jaderný útok na Rusko?

zprávy

Vladimir Putin prý ohrožuje Západ jadernými zbraněmi, uvedla tento týden udýchaná německá média. Co nezmínili: Ukrajina byla pravděpodobně první, kdo na toto téma upozornil.

Požadovala Ukrajina jaderný útok na Rusko?
Ilustrační foto
24. září 2022 - 06:20

Moderátor Fox Tucker Carlson řekl, že USA v dubnu torpédovaly mír na Ukrajině, aby v Rusku vyvolaly „změnu režimu“.

Tagesschau hovořil o Putinově „hrozbě udeřit jadernými zbraněmi v extrémních případech“. Putin ve svém středečním projevu hovořil o „jaderném vydírání“ proti Západu a oznámil, že „použijeme všechny prostředky, které máme k dispozici, abychom chránili Rusko. Není to blaf."

Pokud pozorně čtete tyto řádky, musíte okamžitě uznat, že zde něco nesedí. To je podle Putina „hrozba“ obrany. Putin podle Jerusalem Post obvinil Západ z „překročení červené linie“ a „vydírání“ Ruska jadernými zbraněmi.

Najdeme tedy celý citát, který Tagesschau překroutil: "Když bude ohrožena územní celistvost Ruska , použijeme všechny prostředky, které máme k dispozici, abychom Rusko ochránili." To není blaf. Ti, kteří nás chtějí vydírat jadernými zbraněmi, by měli vědět , že příliv se může změnit,“ řekl ruský prezident podle Jerusalem Post .

„Pro ty, kteří se takto vyjadřují o Rusku , bych rád připomněl, že naše země má také prostředky k ničení, některé modernější než prostředky NATO.“ Rusko od roku 2018 modernizuje svůj jaderný arzenál.



Ale jaké výroky měl Putin na mysli?

Víceméně bez povšimnutí na Západě poskytl Zelenského poradce Mychailo Podoljak v rozhovoru pro deník Guardian , který se objevil v den Putinova projevu. Vyzval v něm „ostatní jaderně vyzbrojené státy“, aby „jednoznačně řekly, že jakmile Rusko vůbec zváží jaderné údery na Ukrajině, dojde k rychlým protiútokům ke zničení ruských jaderných základen“.

„Jakmile na to Rusko vůbec pomyslí"? Ruským uším to může velmi dobře znít jako výzva k prvnímu jadernému úderu.


V dubnu Rusko a Ukrajina byly na pokraji vyjednávání o mírové dohodě, napsala Fiona Hillová v Foreign Affairs . Rusové by své jednotky stáhli, pokud by Ukrajina slíbila, že nikdy nevstoupí do NATO. Ale Bidenova administrativa tuto dohodu torpédovala, podle komentátora Fox News Tuckera Carlsona .

„Bidenovi poradci chtěli totální válku a změnu režimu v Rusku," řekl Carlson. „Zřejmě z pomsty za zvolení Donalda Trumpa, které stále obviňovali Putina. A byli připraveni o to bojovat do posledního Ukrajince.«

Proto je nyní svět podle Carlsona na pokraji jaderné války.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif