Putin: Rusko použije válečnou flotilu kdekoliv ve světě

zprávy

<< VIDEO >> V budoucnu bude moci být ruská válečná flotila využívána v regionálních konfliktech, ať se vyskytnou kdekoli.

Putin: Rusko použije  válečnou flotilu kdekoliv ve světě
Ilustrační foto
19. dubna 2023 - 04:20

„Zelenou“ této dalekosáhlé změně v politice Moskvy dal Vladimir Putin během jednání s ministrem obrany Sergejem Šojgu.
     
„Síly flotily nebo jejích konkrétních složek lze jistě použít v konfliktech, kdekoli. Mějte to také na paměti. Samozřejmě vím, že ministerstvo obrany a generální štáb už na tom pracují,“ 
řekl Putin.

Putin kladně zhodnotil výsledky překvapivé kontroly připravenosti ruské Tichomořské flotily a požádal, aby totéž bylo provedeno i v dalších flotilách (Černomoří, Baltské moře a Severní).



„Nepochybnou prioritou je speciální operace na Ukrajině se vším, co souvisí s ochranou našich lidí na Donbasu a dalších nových územích. To ale neznamená, že jsme rezignovali na další rozvoj naší válečné flotily. Prosím pokračujte v této práci,“ vyzval Vladimir Putin.
          
Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov ohledně Putinova oznámení o použití ruského námořnictva v různých konfliktech řekl: „Souvisí to s turbulencí našeho okolí, které může vést i k regionálním konfliktům. Všichni dobře známe geografii regionálních konfliktů kolem nás. Přesně o tom se diskutovalo.“


(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif