Roberts: Zdá se, že Rusko k vítězství nebude potřebovat zimní ofenzívu

zprávy

Moon of Alabama se ukázal jako spolehlivý zdroj zpráv o konfliktu na Ukrajině.  Zveřejnění článku z 23. listopadu naznačuje, že některá část ruské vlády nebo armády si konečně uvědomila, že Rusko je ve válce, píše Paul Craig Roberts.  

Roberts: Zdá se, že Rusko k vítězství nebude potřebovat zimní ofenzívu
Paul Craig Roberts, americký publicista
27. listopadu 2022 - 06:20

Zdá se, že osm měsíců stará kremelská politika ochrany Ukrajiny před útokem, a tedy pomoci Ukrajině vést válku proti ruským silám, skončila.   Infrastruktura – energetika, doprava, voda – Ukrajiny se uzavírá.  

Skutečná válka, ruské útoky na schopnost Ukrajiny fungovat postupně eskalovaly, což mělo za následek širší a vážnější škody.   Zdá se, že Rusové nechtějí všechno zničit, pokud Západ a jeho loutková ukrajinská vláda nepřijdou k rozumu.

Západní média samozřejmě neinformují o skutečné situaci.   Západní presstituti jsou ministerstvem propagandy a vytvořili obraz ruské porážky. Bylo by těžké identifikovat nejhoršího lháře v západních médiích, protože existuje nekonečně mnoho kandidátů, ale Charles Moore z UK Telegraph je předním kandidátem na zveřejňování nejpřitaženějších zpráv:  
  • Podívejte se, například,“ jedinou nadějí Vladimira Putina je nyní vyděsit Západ, aby vyjednal ukrajinská vítězství." https://www.telegraph.co.uk/news/2022/11/18/vladimir-putins-hope-now-terrify-west-negotiating-away-ukraines/   The Telegraph nám také říká, že „Ukrajina by mohla dosáhnout Krymu Vánoce"  https://www.telegraph.co.uk/world-news/2022/11/19/ukraine-news-russia-war-latest-putin-missiles-severodonetsk/?li_source=LI&li_medium=liftigniter-rhr



Američtí takzvaní „ruští experti“ šíří stejné bludy.

V důsledku toho mají západní národy naprosto falešný obrázek o situaci.   Rusko by mohlo zničit Ukrajinu za den bez použití jaderných zbraní.   Zdrženlivost Kremlu – z mého pohledu strategická chyba, protože umožnila Západu zapojit se a rozšířit válku – na Ukrajině má řadu legitimních důvodů. Ukrajina a její obyvatelstvo je součástí Ruska po staletí.   Existuje mnoho smíšených sňatků. Většina Ukrajinců není nakloněna neonacistům, kteří ovládali Ukrajinu od doby, kdy USA v roce 2014 svrhly vládu, a trpěli jejich rukou.   Kreml nechce, aby země na svých hranicích byla zničena chudobou, a Kreml nechce odpovědnost za obnovu ukrajinské infrastruktury.

Je pro mě nepředstavitelné, že „experti“ a „reportéři“ na Západě jsou tak hloupí a zkorumpovaní, že napsali směšné zprávy o konfliktu, které nesou jejich jména.   Je to naprostý nesmysl a podporuje falešnou víru, že Rusko může být poraženo a že „Ukrajina může být do Vánoc na Krymu“.

To, že taková absurdní propaganda může být účinná, může vést k tomu, že USA/NATO položí boty na zem a pak tu máme třetí světovou válku.


Z hlediska Washingtonu platí, že čím více bude Ukrajina zničena, tím lépe.   Pokud Putin konečně opustí svá poloviční opatření a pustí se do skutečné války, válka brzy skončí.   Pokud Washington dokáže zabránit Zelenskému v kapitulaci, dokud nebude Ukrajina zničena, Washington získá výhodu ekonomického a finančního odlivu Ruska, který obnova přinese.   Z hlediska Washingtonu platí, že čím více problémů pro Rusko, tím lépe bez ohledu na náklady pro Ukrajince.

To, čeho jsme svědky, je obrovská nelidskost Washingtonu a hlavních měst NATO.   Je nespravedlivé, že náklady na západní nelidskost platí Ukrajina, nikoli Washington a evropské metropole, dodává P.C.Roberts.

(rp,prvnizpravy.cz,pcroberts,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX






Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?