Roček: Psina je na Ukrajině, ale i v Indonésii a Jižní Koreji

zprávy

Výroba mrtvol na Ukrajině již je všední nuda, ale v neděli ráno, hned jak jsem se vyčůral, mi hlásili z Japonska, že v Indonésii se zabíjelo po fotbalovém čutání. No, není to psina? píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz publicista František Roček.

Roček: Psina je na Ukrajině, ale i v Indonésii a Jižní Koreji
František Roček, publicista
2. října 2022 - 10:20

Zatím 127 zabitých po fotbalovém zápasu, příznivci poraženého týmu vtrhli na hřišti kdesi v Indonésii, psali v bulvárním www.yomiuri.co.jp.

Po domácím ligovém zápase bylo zabito nejméně 127 lidí při nepokojích na fotbalovém hřišti v indonéské provincii Východní Jáva. Potom v korejských novinách jsem se dozvěděl, že k tomu došlo na stadionu Kanjuruhan ve městě Malang. Příznivci poraženého týmu zaútočili a policie použila slzný plyn, který se údajně změnil v nepokoje, a vznikla parádní mela. Rvali se jako psi, ale mnoha obětí údajně zemřelo jen na takovou drobnost - následky pošlapání.



V Indonéských novinách se objevilo, že asi 340 lidí bylo převezeno do nedalekých nemocnic, ale mnoho z nich zemřelo na cestě do špitálu. Na jednom indonéském webu mě poučili, že mrtvol je již 134 s optimistickou zprávou, že počet obětí se stále zvyšuje, protože mnoho z asi 180 zraněných obětí se zhoršuje.

Když jsem si dal ranní kafe, Jihokorejci mi sdělili na www.koreatimes.co.kr, že soudní procesy za vojenské sexuální zločiny vyskočily za poslední 4 roky o 77,6 %. Počet soudních procesů s vojáky v aktivní službě obviněnými ze sexuálních trestných činů činil od roku 2018 do loňského roku 2 185. V roce 2018 to bylo „jenom“ 443 a loni už (již) 787.

Potom, že v lidské civilizaci není permanentní psina. Proto je naprostá kravina chtít po lidech, aby se chovali normálně, podívejte se třeba v Čechůnii na mistra zahraničních ptákovin Lipavského.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif