Roček: Turecké volby přinesou pro Evropu jenom špatnou zprávu

zprávy

Ať dopadnou prezidiální volby mezi Turky v neděli 28. 5. 2023 jakkoliv, pro Evropu to bude špatná zpráva. Oba prezidentští kandidáti představují nášlapnou minu.

Roček: Turecké volby přinesou pro Evropu jenom špatnou zprávu
František Roček, publicista
28. května 2023 - 07:20

Na jedné straně stojí opoziční kandidát Kemal Kilichdaroglu, jehož předvolební sliby jsou závislé na momentální situaci. Něco ve stylu českého Fialy. Bude se pářit s kýmkoliv. Hlavně když to bude výhodné pro (turecké) podnikatele. Na druhé straně je islamistický had Recep Tayyip Erdogan. Islamisté říkají, že Erdogan je tvůrce nezávislé zahraniční politiky a „zajistil Turecku status nezávislého člena NATO“, píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz publicista František Roček.

Být nezávislým členem NATO je protimluv. Kdo je členem mafiánské organizace nemůže být nezávislým. Ale v politice to neplatí. USA zatím stačí, že Američané tam mohou mít vojáky a letadla.  Pro letce severoamerické letectvo schválilo nezdaněný bonus ve výši 1 000 dolarů měsíčně, což z něj činí nejštědřejší nebojový plat ve službě, jenom proto, aby letci zůstali v zemi Turků především na letecké základně Incirlik dál ještě rok bez doprovodu rodiny.

V roce 2016 Pentagon nařídil téměř 700 rodinným příslušníkům vojáků, aby opustili Incirlik a dvě menší základny kvůli zhoršující se bezpečnosti.



Erdogan, sponzor invaze do Evropy

Pro islámské šmouly a militantnější islamisty podpora Recepa Tayyipa Erdogana je v nejlepším zájmu tureckého lidu. Erdogan má sen obsadit Evropu lidmi víry – islamisty. Dokládá to předvolební komedie, když Evropské muslimské fórum (EMF) deklarovalo svou podporu stávajícímu prezidentovi Erdoganovi na tiskové konferenci ve čtvrtek 25. 5. v Istanbulu.

Představitelé fóra vyzvali turecké voliče, aby hlasovali pro Erdogana, o kterém říkají, že je nejen prezidentem Turecka, ale také „vůdcem ummy", čili používají islámský termín odkazující na globální muslimskou komunitu.

Na tiskové konferenci se prezident fóra Abdul-Vahed Niyazov vytahoval, že na evropském kontinentu žije 170 milionů muslimů. Řekl také, že EMF radí tureckým voličům, aby hlasovali pro Erdogana.

„Tímto způsobem podpoříte jak ummu, tak našeho vůdce." Také tam zakvičela Lauren Boothová, britská muslimská novinářka, že Západ „se na Turecko dívá spatra". Říkala blbost. Západ se na Turecko nedívá spatra, ale s obavami.



V sobotní předvečer voleb se objevila plusová zpráva pro Erdogana, že více než 550 000 syrských uprchlíků se z Turecka  vrátilo do oblastí zbavených terorismu v Sýrii, uvedlo v pátek turecké ministerstvo zahraničí. Erdogan totiž sliboval, že pošle konečně migranty k čertu, tedy domů. Protikandidát Kilichdaroglu to slibuje také.

Velmi srandovní byl titulek v islamistickém plátku na www.yenisafak.com 26. 5. 2023: „Turecké prezidentské volby: rozhodující okamžik pro globální demokracii“.

Kde kdo žvaní o demokracii, neboť demokracie je vše, co chceme, jako u pravicových extrémistů z české fialové vládní koalice.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)




Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 11%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 9%
transparent.gif transparent.gif