Rozpadá se NATO?

zprávy

Musíme se ptát sami sebe: Co to vůbec znamená být členem NATO v roce 2022? Píše se v článku na webu VeteransToday.

Rozpadá se NATO?
Ilustrační foto
29. listopadu 2022 - 02:20

Právě se stalo něco úžasného. Po  teroristickém útoku v Ankaře, který zabil 34 lidí a dalších 125 zranil , turecké úřady nejprve prohlásily, že  nepřijmou soustrast USA . Poté Turci  zahájili vojenskou operaci proti „kurdským teroristům v severní Sýrii “. Turecko pak tvrdilo, že  zneškodnilo 184 teroristů .

V těchto informacích není zmíněno, že cílem tureckého úderu bylo centrum USA pro výcvik a vzdělávání militantů PKK v Rojavě. Proslýchá se, že Turci dali USA dostatek času na varování, aby evakuovaly většinu svého personálu.

Zní to povědomě?

Pokud ano, je to proto, že je to velmi podobné tomu, co udělali Íránci, když zaútočili na americké základny v Iráku po vraždě generála Solemaniho při útoku amerického dronu.

Pokud je výše uvedené pravdivé a fámy jsou do značné míry „pokud“ a nelze je považovat za prokázaný fakt, pak to znamená, že členský stát NATO (Turecko) právě zaútočil na americkou základnu a stejně jako Írán se z toho dostal: „ The Finest Fighting Force in the History of the World“ právě byla podruhé tvrdě udeřena a ponížena a nemohla udělat absolutně nic, aby se bránila, nebo si dokonce zachovala tvář.


Jak velkou facku strýc Sam dostal tentokrát?   Podle tureckého ministra obrany Hulusiho Akara „úkryty teroristů , bunkry, jeskyně, tunely a sklady  byly úspěšně zničeny,“ řekl Akar a dodal, že „takzvané  velitelství  teroristické organizace bylo také zasaženo a zničeno“. Celkově ministerstvo obrany tvrdilo,  že údery zasáhly téměř 90 cílů , které podle něj byly napojeny na Kurdskou stranu pracujících (PKK) a Kurdské lidové obranné jednotky (YPG).

I s přihlédnutím k určité „vlastenecké nadsázce“ je celkem jasné, že Ergodanův odvetný úder byl jak poměrně podstatný, tak zjevně poměrně účinný.

Takže, co tu máme?   Členský stát NATO téměř obvinil USA z velkého teroristického útoku proti jeho hlavnímu městu a poté tento členský stát NATO otevřeně zaútočil na zařízení spravované Spojenými státy  (neříkejme tomu základna, to by bylo nepřesné).

Je Erdoganovo tvrzení vůbec věrohodné? Absolutně! Nejen, že se USA již pokusily svrhnout a zabít Erdogana, kterého  v extrému zachránily  ruské speciální jednotky (stejně jako Ianukovyče), ale také víme, že USA svrhly generála de Gaulla v letech 1968-1969 a že byly použity tajné síly NATO. uspořádat útoky pod falešnou vlajkou proti spojencům NATO (zejména Itálii) v rámci tzv.  operace GLADIO .

NATO není obranná aliance – nikdy nebyla – ale je nástrojem koloniální nadvlády USA.

To platilo vždy, odtud ta slavná slova pronesená v dnes již vzdálených 50. letech, kdy první generální tajemník NATO, britský generál Hasting Ismay, otevřeně připustil  , že skutečným účelem NATO bylo udržet „Rusy venku, Američany uvnitř, Němce dole “. Vezměme tyto prvky jeden po druhém, začněme tím posledním:
  • „Držte Němce dole“: zde je slovo „Němci“ zástupným symbolem pro všechny evropské vůdce nebo země, které chtějí skutečnou suverenitu a svobodu jednání. Překlad: Zotročte Evropany
  • „Držte Američany uvnitř“: s cílem rozdrtit jakékoli evropské osvobozenecké hnutí. Překlad: Umístit vládce USA nad všechny státy EU.
  • „Držte Rusy mimo“: ujistěte se, že Rusko neosvobodí Evropu. Překlad: Démonizujte Rusko a udělejte cokoli, abyste zabránili míru na evropském kontinentu. Pokud je to možné, rozbijte, podrobte si nebo jinak zničte Rusko.

Potřebujete důkaz? Jak je to s  nepopiratelným válečným aktem proti Německu  (a řekl bych, že i celé EU), když Anglosové vyhodili do povětří NS1/NS2? Není to dostatečný důkaz?

V této souvislosti si musíme položit otázku: co to vůbec znamená být členským státem NATO v roce 2022?


Pravdou je, že NATO bylo čistým výtvorem studené války a že v reálném světě roku 2022 je to naprostý anachronismus. Být členským státem NATO opravdu znamená velmi málo. Nejen, že jsou některé „ rovnější než jiné “ v NATO, ale existují i nečlenské státy NATO, které jsou mnohem více „NATOZOVANÉ“ než skutečné členské státy NATO (myslím Izrael nebo samozřejmě nacisty okupovanou Ukrajinu). A to, že jste členem NATO, vás neochrání před ničím, ani před vnějšími útoky a ani před těmi vnitřními.

Podle plukovníka (Ret) MacGregora by válka na Ukrajině mohla způsobit kolaps NATO i EU. Velmi s ním souhlasím. Řekl bych, že takový kolaps nebude ani tak důsledkem trapných porážek, jako spíše hlubokých vnitřních rozporů uvnitř obou organizací.


V případě Turecka je tento problém ještě horší kvůli naprosté neslučitelnosti islámu s ideologií Woke, kterou nyní otevřeně prosazují USA a NATO.

Pak je tu zeměpis. Turecko má některé docela silné regionální sousedy, mezi něž patří nejen Řecko nebo Izrael, ale také Írán, Saúdská Arábie, Egypt, Ázerbájdžán, Irák, Sýrie a samozřejmě Rusko. Může Turecko počítat s jakýmkoli typem „ochrany“ USA/NATO před tak mocnými sousedy?

Zeptejte se Saúdů, jak moc jim USA/NATO pomohly proti Húsíům!

Zeptejte se Izraelců, jak moc jim USA/NATO pomohly proti Hizballáhu?

Íránské útoky na základny CENTCOM ukázaly, že USA nemají žaludek na to, aby se postavily Íránu. V ostrém kontrastu, ruská a íránská intervence v Sýrii porazila plány USA na „nový Střední východ“ nebo, řekněme, přinesla „nový Blízký východ“, ale rozhodně ne takový, jakým byli američtí neoconi. doufat v!

Přidejte k tomu výrazné zhoršení vztahů mezi USA a MBS Saúdskou Arábií a dostáváme úžasný obrázek:  USA a NATO (které USA zatáhly do regionu) se na Blízkém východě postupně stávají irelevantními . Místo toho noví „velcí aktéři“ postupně zaplňují prázdnotu, včetně Ruska a Íránu, kteří nyní dokonce postupně umožňují Saúdské Arábii účastnit se tolik potřebného regionálního dialogu o budoucnosti regionu.

Fenomenální slabost USA/NATO/CENTCOM nejlépe ilustruje reakce USA na turecké údery: Strýček Sam  podpořil (bez legrace!!!) turecké údery.

Jak absolutně ubohé je to pro rádoby supervelmoc? Bude mít tento proces dopad na válku NATO proti Rusku?

No, představme si, že by Rusko skutečně zasáhlo nějaký cíl uvnitř Polska (což tvrdili Ukies, stejně jako Poláci, dokud jim strýc Sam neřekl, aby to zchladili). co by se stalo dál?

Pamatuje si ještě někdo, co se stalo, když Erdogan letěl do Monsu prosit o ochranu NATO proti Rusku (po sestřelení ruského Su-24 nad severní Sýrií společnou americko-tureckou operací, možná provedenou bez Erdoganova vědomí. Co NATO Turkům slíbilo nebo dalo? Absolutně *nic* (kromě „konzultací“).

Nyní by Poláci mohli mít takové iluze, že by si mysleli, že by americký prezident mohl nařídit odvetný útok na Rusko, pokud Rusko zaútočí na Polsko, ale ti z nás, kteří znají USA a jejich vládnoucí elity, víme, že je to nesmysl. Proč? Jednoduše proto, že protiúder USA/NATO na ruské síly by vedl k okamžité ruské reakci.
A potom co?



Pravda je velmi strohá ve své jednoduchosti:
  • USA/NATO nemají lidskou sílu ani palebnou sílu potřebnou k tomu, aby se postavily Rusku v konvenční kombinované zbrojní válce.
  • Jakékoli použití jaderných zbraní bude mít za následek okamžitou odvetu, která s největší pravděpodobností povede k nevyhratelné jaderné válce v plném rozsahu.

Takže tady je dohoda: ať to západní politici chápou nebo ne, vojenští profesionálové všichni znají pravdu –  NATO nemůže bránit ŽÁDNÉHO ze svých členů proti skutečně moderní armádě . Proč?

Podívejme se, jaké schopnosti USA/NATO skutečně mají:

  • USN má vynikající podmořské síly (jak SSN, tak SSBN) schopné odpalovat velké množství relativně zastaralých řízených střel (a spoustu SLBM)
  • Stále velmi schopná, i když spíše stará jaderná triáda
  • Kvantitativní (pouze!) konvenční výhoda oproti Rusku
  • Skvělé (ale velmi zranitelné!) schopnosti C4ISR
  • Tiskařský stroj umožňující téměř nekonečný tisk dolarů
  • Kompradorská elita vládnoucí všem zemím  NATO/EU
  • Nejimpozantnější propagandistický stroj v historii

Co tedy NATO chybí, aby bylo důvěryhodnou vojenskou silou?

Pochopitelně „boty na zemi“. A nemám na mysli několik podjednotek ze 101. nebo 82AB nebo amerických speciálních sil nebo dokonce takzvané „obrněné brigády“, které ve skutečnosti postrádají adekvátní TO&E, aby se jako takové kvalifikovaly. Mluvím o síle „pozemní války“ schopné bojovat s moderním a extrémně odhodlaným nepřítelem.

USA, Izrael a SA, všechny spadly do stejné pasti: iluze, že utrácením miliard za masivně předraženou a masivně nedostatečnou vojenskou techniku vám umožní porazit nepřítele, o kterém se předpokládá, že je „méně sofistikovaný“. . Proto je potřeba použít:
  • Proxy síly
  • PMC
  • PSYOPS
  • Korupce

Všechny výše uvedené jsou běžnou součástí každé moderní války, ale v případě USA/NATO nejsou jen součástí většího plánu, jsou ústředním prvkem jakékoli operace USA/NATO, čímž dramaticky snižují skutečné schopnosti NATO. USA/NATO. V ostrém kontrastu mohou země jako Rusko nebo Írán nasadit „boty na zemi“, a to velmi schopné (nezapomeňte, že Íránci jsou těmi, kdo vycvičili Hizballáh!).

Co to všechno znamená prakticky?


Znamená to, že i kdyby se Rusové rozhodli zaútočit na zemi NATO, napětí by přerostlo přes střechu, ale je vysoce pravděpodobné, že by jakýkoli americký prezident povolil jakoukoli akci, která by mohla vyústit v rozsáhlou jadernou válku! Pamatujte, že pro Rusko je to existenční válka, ne méně než 2. světová válka, zatímco žádný anglický vůdce by se nikdy neodvážil zahájit sebevražedný útok na ruské síly, který by s největší pravděpodobností vyústil v úplné vyhlazení USA/Spojeného království a jakékoli další zúčastněné země ( například hostováním dopředu rozmístěných rezervních zbraní) při takovém útoku.

Znamená to, že musíme předvídat ruský úder na Polsko, Rumunsko nebo Spojené království?


Vůbec ne. Ve skutečnosti  by pro Rusy bylo velmi nebezpečné nechat pouze tvrdou volbu : Přiznat porážku nebo spáchat sebevraždu. A protože Rusové mají  eskalační dominanci  (to znamená, že mají vyvážené schopnosti od úrovně palby z ručních zbraní až po úplnou mezikontinentální jadernou válku a se všemi fázemi mezi těmito dvěma extrémy), na rozdíl od USA/NATO . nejsou uvězněni mezi volbou kapitulace nebo sebevraždy.

Jak již bylo řečeno,  bylo by také scestné předpokládat, že Rusko „se nikdy neodváží zaútočit na členský stát NATO“.   Poláci by možná byli ochotni vsadit svou budoucnost a dokonce existenci na takový neplatný závěr, ale ne lidé v Pentagonu nebo jinde v rozhodovacích centrech Hegemonie.

Závěr


Douglas MacGregor má pravdu, válka NATO proti Rusku může velmi dobře vyústit v kolaps NATO i EU, což zase zatluče oficiální „poslední hřebík“ do rakve již dávno zesnulé Hegemonie, která v současnosti stále existuje jen díky své hybnosti a propagandistické mašinérii.


Řekl bych, že NATO se nám již rozpadá před očima, což je proces, který ekonomické, sociální, politické, ekonomické a duchovní krize, které sužují celou EU, jen urychlí. A samozřejmě nejúžasnější na tom je, že tento kolaps není výsledkem nějakého machiavelistického plánu, který uvařili Rusové, Číňané nebo Íránci, ale přímým důsledkem desetiletí skutečně sebevražedné politiky: udělali to, aby oni sami!

Nyní Rusové, Číňané a Íránci většinou vyčkávají, přihlížejí (pravděpodobně s úsměvem) a plánují multipolární svět bez Hegemonie, který chtějí vytvořit, ať už s účastí USA a Evropy nebo bez nich.

(rp,prvnizpravy.cz,veteranstoday,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif