Ruské jednotky pokračují v postupu severozápadně od Avdijivky

zprávy

Soudě podle mapy DeepState, za posledních 24 hodin postoupili v Novokalinovom a směrem na Keramiku. Viditelný je také postup směrem k silnici mezi Keramikem a Očeretinem, kde Rusové vstoupili na jihovýchodní okraj vesnice.

Ruské jednotky pokračují v postupu severozápadně od Avdijivky
Ilustrační foto
19. dubna 2024 - 03:20

Připomeňme, že Očeretino, které se nachází na kopci, je velmi důležitým obranným bodem ukrajinských ozbrojených sil, jehož ztráta vytvoří v tomto směru ohrožení celé frontové linie ukrajinské armády.



Ukrajinské hlavní zpravodajské ředitelství dnes oznámilo, že včera v Džankoje Ukrajina zasáhla čtyři odpalovací zařízení protivzdušné obrany S-400, tři radarové stanice, řídící středisko protivzdušné obrany a zařízení pro sledování vzduchu Fundament-M.

Na veřejné síti  včera kolovaly záběry údajně prvků S-400. V Rusku se zásahy protivzdušné obrany nepotvrdily.

Během této noci oznámilo ruské ministerstvo obrany kombinovaný letecký útok z Ukrajiny. Byly použity rakety Točka-U, Vampire MLRS, drony a balony s výbušninami.

Uvádí se, že nad regionem Belgorod bylo sestřeleno 16 dronů (a byly to dvě rakety a 19 střel Vampire). Poznamenejme, že jde o první masivní ostřelování Belgorodu za posledních 10 dní. Naposledy bylo město takto zasaženo


Nad Rostovskou oblastí byly sestřeleny další tři drony. V Kamensku-Šachtinském dopadly trosky ze sestřelených dronů na průmyslovou budovu, uvedl guvernér. V budově byla rozbitá okna a jeden zaměstnanec byl lehce zraněn.

Podle ruské opoziční veřejnosti byla chemička Kamenskij napadena, ale drony byly sestřeleny a nezpůsobily výrazné škody.

Dnes odpoledne oznámila Ruská federace další dronový útok na výcvikové středisko Záporožské jaderné elektrárny. Uvádí se, že UAV byl „neutralizován“ nad střechou objektu. Nikdo nebyl zraněn, nevznikla žádná škoda. Z útoku je obviněna Ukrajina.

Zelenskij obvinil Rusko a oznámil riziko útoku na další ukrajinské jaderné elektrárny. Podle Zelenského byla také zničena téměř veškerá tepelná výroba na Ukrajině.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:strana)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif