Rusko: Wrangelova ostrova se nevzdáme a Aljaška patří nám!

zprávy

Článek v  The Wall Street Journal vyzývající americké úřady, aby odebraly Wrangelův ostrov Rusku, našla odezvu" u ruských čtenářů a vyvolala reakci mezi politiky.

Rusko: Wrangelova ostrova se nevzdáme a Aljaška patří nám!
Ilustrační foto
6. listopadu 2022 - 06:20

Poslanec Státní dumy Fedot Tumusov se o svůj názor na tuto záležitost podělil s portálem Gazeta.Ru . Prohlásil, že Spojené státy nedostanou ani „píď“ ruské půdy.

„Wrangelův ostrov je ruská země. A nevzdáme se ani centimetru své rodné země. Navíc podle posledních novel je v naší Ústavě výslovně napsáno, že bychom neměli rozdávat ani metr čtvereční půdy. Bude to státní zločin. To nepřipadá v úvahu,"  řekl Tumusov.

Poznamenal, že zůstává nejasné, „z jaké kocoviny Američané docházejí k takovým myšlenkám“, ale vyjádřil přesvědčení, že by bylo docela spravedlivé, kdyby Spojené státy dobrovolně vrátily Aljašku Rusku.

„Nemusíme nikomu dávat ani centimetr půdy. Ale Aljaška je naše, ať ji vrátí. Vím jistě, že Aljaška je ruská země. Podle mého názoru nezaplatili ani ruskému carovi a porušili kupní smlouvu. Proto je nutné, aby byla Aljaška vrácena, bylo by to spravedlivější, “  uzavřel poslanec.



The Wall Street Journal  publikoval článek obviňující, že Rusko údajně nezákonně drží Wrangelův ostrov, který „patří Spojeným státům“ od roku 1924.

Je také naznačeno, že na tomto ostrově se nachází ruská vojenská základna, která údajně představuje hrozbu pro „americkou suverenitu“.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily, wsj, foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif