Soud eskaluje válku

zprávy

Zatykačem na Putina soudci takzvaného Mezinárodního trestního soudu ostudně přispěli k eskalaci mezinárodní situace a války na Ukrajině, píše Wolfgang Hübner na německém webu PiNews.

Soud eskaluje válku
Piotr Hofmanski, předseda soudu
19. března 2023 - 06:20

Vlastně o absurdním zatykači, který vydal takzvaný Mezinárodní trestní soud v Haagu na ruského prezidenta Putina , stačí říct , že předsedou je Polák a hlavní žalobce Brit. To znamená, že dva západní národy, které patří mezi hlavní válečné štváče v ukrajinském konfliktu, jsou výrazně zastoupeny.

Je třeba také dodat, že ani Rusko, USA, Čína, Indie ani Izrael nepodepsaly mnohostranný Římský statut Mezinárodního trestního soudu ze dne 17. července 1998 a nejsou tak vázány jeho judikaturou. Proto je v Haagu zastoupeno pouze 30 procent veškeré světové populace, včetně všech zemí Evropské unie.



Zatykače na Putina a ruskou komisařku pro práva dětí vycházejí z obvinění, že oba lidé jsou údajně zodpovědní za deportace ukrajinských dětí z okupovaných území do Ruska. Ať už je na tom cokoli, evakuace dětí z oblastí s velkým bojem na Ukrajině,  které si nyní Rusko nárokuje, slouží životům a zdraví dětí více než profilování většinou bezmocného soudu. Ve skutečnosti by si měl být vědom toho, jak znepokojivě mnoho dětí bylo a je zabito, zmrzačeno, zraněno a traumatizováno v posledních osmi letech ostřelováním ukrajinské armády v separatistických částech východního Donbasu, na ukrajinském území.


Takzvaný Mezinárodní trestní soud ztratil důvěryhodnost dvěma nepochybně politicky motivovanými zatykači, včetně jednoho na prezidenta největší země světa, který byl několikrát znovu zvolen. Je to o to více politováníhodné, že tato instituce by byla ve skutečnosti velmi zaneprázdněna obviňováním a postavením před soud velké množství politiků, včetně Karla Lauterbacha a Jense Spahna, za prokázané zločiny proti lidskosti v průběhu Coronaviru . Zatykačem na Putina soudci naopak ostudně přispěli k eskalaci mezinárodní situace a války na Ukrajině, dodává Wolfgang Hübner.

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif