Štefec: Kinžal dopadl přesně tam, kam mířil

zprávy

Nevím, jak přišla naše média na neustále omílaných "šest sestřelených Kinžalů" a z nich implikovanou "katastrofu pro Kreml". Realita je nejspíš trochu jiná, píše na facebooku Jaroslav Štefec.

Štefec: Kinžal dopadl přesně tam, kam mířil
Jaroslav Štefec
21. května 2023 - 04:20

Pokud totiž mohu věřit zpravidla velmi dobře informovanému a věcnému odbornému časopisu (a serveru) MILITARY WATCH (obvykle mu věřím, protože uvádí důvěryhodné a křížově ověřené informace), tak ukrajinská PVO nejenže nedokázala sestřelit ANI JEDEN Kinžal, ale když už uviděla ten poslední, který útočil přímo na baterii Patriotů v Kyjevě (ty předchozí vůbec nezachytila), odpálila proti němu celkem 32 (!) raket bratru rodnému za 96 miliónů dolarů, aniž si jen škrtla.



Výsledek? Kinžal dopadl přesně tam, kam mířil a zničil jak řídicí systém Patriotu, tak pět odpalovacích zařízení. Takže bych s tím jásáním nad "špičkovými americkými zbraněmi" brzdil. Propad akcií Raytheonu, výrobce systému Patriot, po úspěšném ruském útoku ledacos naznačuje. Důvěra v Patriot a tudíž i ochota méně ochotných "spojenců" ho za neskutečné peníze nakupovat bude zřejmě také klesat, úměrně těm akciím. Reklama není vše. Důležité jsou výsledky. A ty, jak se ukazuje, nejsou příliš povzbudivé.

To ale nejspíš nebude paní Černochové bránit v tom, aby nám alespoň 2-3 baterie od Raytheonu za nějakou tu miliardu nekoupila. Ať jim ty akcie zase stoupnou, ne? Vrtulníky, které má ve výzbroji jen americká námořní pěchota a my, superstíhačka, která příliš nestíhá ... Co se s tím budeme párat! Spojenci si přece musí pomáhat! Ať to stojí, co to stojí. Ty druhé. Nás.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,oto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?