Tajné dokumenty: Britové budují ukrajinskou partyzánskou armádu

zprávy

Britští vojenští a zpravodajští představitelé úzce spolupracují s ukrajinskou vnitřní zpravodajskou službou na provádění sabotážních operací na Krymu. Ukazují to nedávno uniklé dokumenty.

Tajné dokumenty: Britové budují ukrajinskou partyzánskou armádu
Ilustrační foto
9. listopadu 2022 - 04:20

Není žádným tajemstvím, že Velká Británie má blízko k vládě Vladimira Zelenského ve válce na Ukrajině . Britská administrativa zatím udělala vše pro to, aby zabránila jednání mezi Ukrajinou a Ruskem.

Jak úzce Angličané skutečně spolupracují s Ukrajinou, nyní ilustrují uniklé dokumenty, které nedávno zveřejnil mediální portál  The Grayzone  .

Co dokumenty ukazují:  Britští vojenští představitelé podepsali dohodu s ukrajinskou domácí tajnou službou SBU v Oděse. Cílem je zřízení tajné ukrajinské partyzánské armády k provádění sabotážních a průzkumných operací na Krymu.

The Grayzone:  „Přesně ten typ útoků, které byly pozorovány v posledních týdnech." nedávno  uvedl  , že britští vojenští a zpravodajští představitelé vypracovali plány na vyhození Kerčského mostu do povětří.

Pro připomenutí,  8. října 2022 skutečně došlo na mostě k výbuchu. V důsledku toho bylo dočasně přerušeno spojení mezi pevninským Ruskem a Krymem.

The Grayzone  upozorňuje,  že nebylo objasněno, kdo za útoky stojí. Jedna věc je však jasná: Britské plány na takové útoky existují.

Vytvořil je vojenský veterán jménem Hugh Ward na přání Chrise Donnellyho.  Donnelly je důstojník britské vojenské rozvědky. Hrál důležitou roli v iniciativě Integrity Initiative – protiruské kampani.

Donnelly využil svých kontaktů  „k zajištění nezbytných zdrojů k výcviku tajného sabotážního praporu k útoku na ruské cíle na Krymu“.

Jde do tuhého. Za poškozením Nord Streamu mohou být Britové

Od roku 2014 Donnelly neúnavně pracoval  na rozdmýchávání zástupné války proti Rusku na Ukrajině. Soukromá sdělení, která The Grayzone získala  v říjnu tohoto roku, ukazují, že Donnelly řídil eskalaci od únorové ruské invaze.

Podle dopisu z 21.září, který  Donnelly zaslal svému nejužšímu kruhu, si posteskl, že Bidenova administrativa není zaměřena na totální válku s Ruskem.

Zatímco The Grayzone  nemůže potvrdit, že ukrajinské útoky – jako ten na Krymském mostě – lze vysledovat přímo k Donnellyho týmu.


Mediální portál ale upozorňuje,  že strategie a taktiky popsané v plánech odrážejí nedávné události. Uniklé dokumenty hovoří mimo jiné o útocích na Krym.



Hovoří se o „podporě námořních přepadových operací“;  takové jsou nezbytné k „oslabení“ Ruska, „podkopání“ moskevské „válečné schopnosti“ a k izolaci ruských pozemních a námořních sil na Krymu. A to „odmítnutím doplňování zásob po moři a po zemi přes Kerč“.

Podle dokumentů byla soukromá britská vojenská společnost s názvem  Prevail Partners pověřena náborem a výcvikem tajných ukrajinských partyzánských bojovníků.

Prevail založili veteráni speciálních jednotek.  Včetně Justina Hedgese. Je bývalým brigádním generálem v Royal Marines a velitelem Special Boat Service.


Program náboru ukrajinských partyzánských bojovníků je výsledkem skrytého lobbingu.  Donnelly měl na starosti spolu s veteránem MI6 Guyem Spindlerem a Audriusem Butkevičiusem. Butkevičius je bývalý litevský ministr obrany, který má dlouhodobé vazby na ukrajinský bezpečnostní aparát.

Vojenský výcvikový prostor v Jaworivu na západní Ukrajině byl podle plánů původně určen pro výcvik ukrajinských partyzánů . Nejnověji se však cvičiště přesunula do nejmenovaných lokalit v Řecku a Polsku.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwarch,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif