Trump varuje: Po tancích Biden pošle Kyjevu atomovky!

zprávy

Nejprve přijdou tanky, pak atomovky. Ukončete tuhle šílenou válku hned. Je to velmi snadné. Kdybych byl ještě prezidentem USA, udělal bych to hned, říká bývalý šéf Bílého domu.

Trump varuje: Po tancích Biden pošle Kyjevu atomovky!
Donald Trump, exprezident USA
28. ledna 2023 - 13:05

Bývalý americký prezident Donald Trump varoval, že jeho nástupce Joe Biden dodá Ukrajině jaderné bomby. Trump řekl, že Biden by měl urychleně ukončit válku na Ukrajině, místo aby ji ještě více rozněcoval a přivedl ji na pokraj jaderného konfliktu.

Trump reagoval na své sociální síti Trut Social po zprávě, že do Kyjeva pošlou své tanky kromě Německa také USA. Tvrdí, že současná americká administrativa se ale nezastaví.

„Nejprve přijdou tanky, pak jaderné bomby,“ řekl Trump.

Jak dodal, Biden by měl urychleně zastavit válku na Ukrajině.

„Ukončete tuhle šílenou válku, hned. Je to velmi snadné," napsal Trump, ale nevysvětlil, jak by se to mělo udělat.

Bývalý americký prezident, který stále říká, že by k této válce nedošlo, kdyby Biden neukradl volby a on zůstal v Bílém domě, tvrdí, že kdyby byl nyní na Bidenově místě, konflikt na Ukrajině by snadno ukončil.

Mnoho politiků ve Washingtonu s ním souhlasí. Republikánský kongresman Troy Nehls ve čtvrtek večer pro Fox News řekl, že by Biden měl zavolat Trumpovi, aby zavolal ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi a ukončit tak konflikt.

„Musíme zastavit tuto válku a Donald Trump to dokáže," řekl Nehls.

Dodal, že americké tanky „Abrams“ vyžadují obrovskou logistickou podporu a že místo další vojenské pomoci Kyjevu by se USA měly zaměřit na další krize ve světě a problémy doma.

„Dochází nám munice. Průmysl bude potřebovat roky, aby to nahradil,“ řekl Nehls.

Kromě něj bylo mnoho dalších amerických politiků a občanů proti posílání tanků a dodatečné vojenské pomoci na Ukrajinu. A podle jejich názoru by Amerika měla tuto válku ukončit, místo aby ji podporovala. Velké množství občanů USA se domnívá, že kvůli válce se Američanům žije stále hůř a současná administrativa by se měla zaměřit na vnitřní problémy, od vysoké inflace až po obrovský příliv uprchlíků na jižní hranici. Někteří z nich se obávají vypuknutí třetí světové války, protože Moskva oznámila, že poslání tanků a stále smrtelnějších zbraní do Kyjeva představuje nebezpečí totální války ve světě.



Rusko je nyní ve válce proti NATO a Západu

Generální tajemník Evropské služby pro vnější záležitosti EU Stefano Sannino zhodnotil, že Rusko přesouvá své válečné zaměření na NATO a Západ. Varoval, že Putin bude stále častěji cílit na civilní a nevojenské cíle na znamení pomsty Západu.

„Putin přešel od konceptu speciální vojenské operace ke konceptu války proti NATO a Západu. Je to jiná fáze války s nevybíravými útoky na civilisty a města, už to nejsou jen vojenské cíle,“  řekl Sannino.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 81%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 9%
transparent.gif transparent.gif