Tucker Carlson: Politika NATO tlačí Rusko do náruče Číny

zprávy

Už Donald Trump uznal, že posílení NATO by vehnalo Rusko do náruče Číny. Euroasijská aliance mezi Čínou a Ruskem a dalšími asijskými zeměmi by dříve nebo později byla nadřazena Západu.

Tucker Carlson: Politika NATO tlačí Rusko do náruče Číny
Tucker Carlson
23. února 2023 - 07:20

Tucker Carlson klade důležité otázky na FOX News. Poznamenává a připomíná, že Donald Trump instinktivně rozpoznal geostrategické problémy v Bílém domě a v Kongresu a položil správné otázky. Tak se zeptal Donalda Trumpa na smysl NATO. Kdyby USA spolupracovaly s Ruskem, nepotřebovali byste NATO. Pokud ale posílíme NATO proti Rusku, tlačíme Rusko do náruče Číny.

Tucker Carlson posouvá tuto myšlenku dále. Sloučení Ruska a Číny a případně dalších asijských států by vedlo ke geostrategické, politické a ekonomické struktuře, která by byla nadřazena Západu z hlediska průmyslu, zdrojů, obyvatel, ropy, zemního plynu a dalších důležitých surovin.



Tucker Carlson věří, že Joe Biden udělal přesně tuto geostrategickou chybu. Namísto vrážení klínu mezi Rusko a Čínu byly obě země nuceny se více zapojit a vzájemně se propojit. V případě nouze je však jedna věc jasná: Západ by nikdy nemohl vyhrát válku proti Rusku a Číně zároveň.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif