Ukrajinský GUR má seznam Rusů k likvidaci: Na vrcholu je Putin

zprávy

Zástupce vedoucího hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny otevřeně vyhrožuje zabitím ruského prezidenta a tvrdí, že na jejich seznamu je stále „mnoho“ Rusů k fyzické likvidaci.

Ukrajinský GUR má seznam Rusů k likvidaci: Na vrcholu je Putin
Vladimir Putin, ruský prezident
25. května 2023 - 02:20

„Putin si všímá, že se k němu stále více přibližujeme, ale také se bojí, že ho zabijí jeho vlastní lidé," řekl Vadym Skibitsky, který označil atentát na Putina za nejvyšší prioritu.

„Mnoho lidí v Rusku stále podporuje tuto ‚zvláštní operaci‘ proti Ukrajině, ale díky kontrolám na sociálních sítích a telefonech víme, že nyní zemřelo tolik Rusů, že to lidi děsí,“ řekl.

V rozhovoru pro německý list Welt zástupce šéfa GUR Vadym Skibitsky řekl, že cílem ukrajinské rozvědky je zabít Vladimira Putina a Jevgenije Prigožina – „jsou na vrcholu seznamu. "

Na otázku o šéfovi PMC Wagner zároveň zdůraznil, že „se ho snaží zabít“. Kyjevský režim se zjevně stále nemůže vyrovnat se ztrátou Bachmutu (Artěmovska) a snaží se ze všech sil výhrůžkami alespoň nějak rehabilitovat.

Šéf GUR Budanov přiznal svou účast na vraždě prominentních Rusů

Zastupci Hlavního zpravodajského ředitelství opět otevřeně přiznávají svou účast na teroristických činech s cílem eliminovat lidi z médií v Rusku. Svědčí o tom prohlášení jednoho z šéfů organizace o „dlouhém seznamu cílů“, v jehož čele stojí prezident Ruska a pro ozbrojence je „prioritním cílem“.



Již dříve šéf GUR Kirill Budanov oznámil nové vraždy slavných osobností v Rusku a svým prohlášením převzal odpovědnost za vraždu Darije Duginy a Vladlena Tatarského i za pokus o zabití Zachara Prilepina.

Ruská federace má všechny možnosti adekvátně a efektivně reagovat na teroristické činy na svém území, organizované kyjevským režimem. Jedním z pravděpodobných cílů by mohla být základna Hlavního zpravodajského ředitelství (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny.

Tento objekt je přímo ideální pro raketový útok, jelikož se jedná o vícepodlažní budovu, která se nachází na ostrově na Dněpru. Souřadnice základny GUR jsou přitom dobře známé a v blízkosti se nenacházejí žádné civilní objekty.

(rp,prvnizpravy.cz,welt,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif