V Německu proběhlo zatčení „šílenců“

zprávy

3000 policistů zaútočilo ve středu v časných ranních hodinách téměř v celém Německu na 130 objektů. Zatčeno je 25 podezřelých.

V Německu proběhlo zatčení „šílenců“
Ilustrační foto
8. prosince 2022 - 09:40

Mezi zatčenými i bývalá poslankyně AfD za Bundestag Birgit Malsack-Winkemannová, která v současnosti sedí u arbitrážního soudu spolkové strany.

Jedna věc je jasná: Platí presumpce neviny. Nebylo by to první vyšetřování Spolkového státního zastupitelství, které nakonec po masivní medializaci a levicové kampani ztroskotalo. Pamatuje si někdo na komplex "North Cross"? Celé měsíce o údajné teroristické síti psala média, vyjadřovali se politici …. Ukázalo se, že údajné „seznamy mrtvých“ jsou sbírkou veřejně dostupných adres. Byla v tom obviněna i AfD Meklenbursko-Přední Pomořansko.

O ukončení vyšetřování nejsou téměř žádné zprávy

Spolkové státní zastupitelství nakonec vyšetřování upustilo: „Nedostatečné podezření". Vyprávění o hrozícím nebezpečí „zprava“ však již v mnoha myslích zakořenilo. Většina občanů vnímá politiku jen povrchně a kromě pátrání má na práci i jiné věci. Navíc, pokud z toho na konci nic není, mnohá média o tom informují jen na okraj. Tak to funguje.

Skutečnost, že takto mediálně nafouknutá vyšetřování jsou také neplodná, ukazuje, jak právní stát v těchto případech funguje.

Bezprostřední nebezpečí zřejmě nehrozí

Co stojí za současnou rozsáhlou razií proti údajným „říšským občanům“? Předně jen to, že existuje prvotní podezření, které se nemusí nutně potvrdit. To, co zatím víme o výsledcích vyšetřování, nezní jako akutně potlačený státní převrat. Už nežijeme v roce 1920 ve výmarských podmínkách. K vojenskému převratu by bylo zapotřebí více než 50 lidí a především armáda.

Pokud je na tom byť jen zrnko pravdy, jsou to skutečně „narušení“ a neškodní lidé. Zaútočte na Reichstag, nastolte pučistickou vládu a poté ukončete druhou světovou válku s Ruskem a ostatními vítěznými mocnostmi. Prostě úplně šílený. Zjevně plánované nezákonné pořizování zbraní ospravedlňuje domovní prohlídky. Policie se musí pořádně dívat. Podezřelí byli úřadům přivedeni jako „na tácu“.

Mnoho médií bylo informováno předem

Současná razie by neměla být manévrem k odvrácení pozornosti od vraždy dívek v Illerkirchbergu. 3 000 policistů, včetně Státního úřadu kriminální policie, Spolkového úřadu kriminální policie, policie a speciálních pracovních jednotek, nepřipravíte lehce do 48 hodin. Musí být také získány příkazy k prohlídce.

Kromě toho byly četné mediální domy informovány předem a byly připraveny se svými kamerami, aby dokončily exkluzivní příběhy, když začalo prohledávání. Úřady rozšířily skupinu lidí, kteří o razii věděli. Cílem bylo zjevně vytvořit maximální hysterickou publicitu, aby se skupina nafoukla do státního nebezpečí, na jehož nastolení by nebylo zapotřebí 3000 policistů. Podle ministerstva vnitra jde o největší protiteroristickou operaci v historii Spolkové republiky. Ani proti gangu vrahů RAF nebylo nasazeno tolik policistů současně.



Faeserová je šťastná

Zásah je pro ministryni vnitra Nancy Faeserovou více než potřebný. Už nemusí ospravedlňovat katastrofální imigrační politiku a Illerkirchberg a nyní může nafouknout nebezpečí „zprava“.

Není potřeba proroka, aby jste věděli, že nyní bude samozřejmě středem politické a mediální pozornosti především AfD. Strana z toho může a měla by vyvodit důsledky. Ve straně nebylo žádným tajemstvím, že Malsack-Winkemannová byla považován za „blázna“. Přesto ji představitelé AfD zvolili do Spolkového arbitrážního soudu.

AfD na dohled

AfD lze jen naléhavě doporučit, aby se držela dál od lidí, kteří mluví o „kolapsu systému“. Takoví lidé nemají místo ve straně, která chce utvářet demokracii prostřednictvím voleb. Nezbývá než doufat, že spolkové vedení AfD má stále poradce, kteří mají „otevřené ucho“.

O čem média ráda mlčí: Z 226 vyšetřování zahájených spolkovým státním zastupitelstvem do 30. června letošního roku bylo 131 namířeno proti islamistům, 68 proti zahraničním extremistům a pouze devět proti pravicovým extremistům.

(rp,prvnizpravy.cz,jungefreiheit,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?