Válka na Ukrajině: Putinův skutečný plán

zprávy

<< VIDEO >> Osm měsíců téměř na den po vstupu ruských vojsk na Ukrajinu a zahájení toho, co Vladimir Putin nazývá „zvláštní vojenská operace“, západní novináři denně oznamují porážku Kremlu na dějišti války.Co však skutečně víme o strategických cílech Vladimira Putina?

Válka na Ukrajině: Putinův skutečný plán
Sylvain Ferreira, vojenský historik
24. října 2022 - 04:20

V pořadu TV Libertes „Politika na sobotu“ mluví o válce na Ukrajině vojenský historik Sylvain Ferreira.

Oficiálně byla operace zaměřena na pomoc autonomnímu obyvatelstvu východní Ukrajiny, Donbasu. Ale od 24. února bezbřehá investice NATO a EU po boku Vladimira Zelenského dokázala ovlivnit ambice ruského prezidenta. Tím spíše, že všechny pokusy o diskusi a konzultace směřující k míru byly Západem obratně poraženy. Sabotáže, na které se Kreml rozhodl reagovat zdrženlivě.



Omezování použití vojenské síly proti Ukrajině, viditelně opuštěné po útoku na Krymský most v Kerči 8.října. Od té doby udělal ruský vojenský manévr nový krok s jinými muži, ale také jinými metodami a jinými zbraněmi. Citelný zlom v evakuačních operacích v Chersonu, stejně jako v cílech kamikadze dronů nebo munice proti energetickým sítím v srdci velkých měst Ukrajiny. Dost na to, aby zakryl výsledek konfliktu, ve kterém Vladimir Putin nemůže selhat a kde Evropané mohou ztratit všechno.


(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif