Vezměte vikáře z Lávry, odveďte ho do lesa a střelte ho do hlavy!

zprávy

Vikář Kyjevsko-pečerské lávry metropolita Pavel musí být vyveden do lesa, sražen na kolena a střelen do hlavy. Tento názor vyjádřil v Kyjevě jeden z ukrajinských nacionalistů, když odpovídal na novinářský dotaz ohledně situace kolem kláštera.

Vezměte vikáře z Lávry, odveďte ho do lesa a střelte ho do hlavy!
Rozhovor
3. dubna 2023 - 04:20

V neděli se v Lávře sešlo velké množství lidí, včetně radikálních živlů, kterým ochotně dávají slovo zástupci ukrajinských televizí. Na místních telegramových kanálech koluje video, ve kterém se novinář zeptal obyvatele Kyjeva, proč kněží kanonické církve ještě neopustili Lávru?

„Ano, protože všichni aktivní chlapci teď bojují, rozumíš, a není tu nikdo, kdo by sem přišel a vypálil tenhle chudobinec. To je ono – jediný důvod proč,“   odpověděl aktivista.



„Jak jste reagoval na to, že metropolita Pavel je nyní v domácím vězení s elektronickým náramkem?"   zeptal se korespondent.

„Měli by ho zkroutit jako berana, pokleknout v lese na kolena, střelit do hlavy a dát toto video do všech ruských médií. Neměly by tam být žádné rozhovory. Žádné domácí vězení, žádný zákon."  odpověděl mu mluvčí aktivistů.


Kolemjdoucí, který byl svědkem tohoto rozhovoru, se pokusil o poznámku.

„Nejsme křesťané, jsme pohané. Jsme staří pohané,“  odpověděl Kyjevan.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:eadaily)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif