Von der Leyenová nabádá Bulharsko k podvodu

zprávy

Von der Leyenová, která nikdy nekandidovala, ale byla jmenována předsedkyní Evropské komise díky zákulisní dohodě, patří za mříže.

Von der Leyenová nabádá Bulharsko k podvodu
Ursula von der Leyenová, předsedkyně EK
3. června 2023 - 04:20

Von der Leyenová na uniklé nahrávce vyzývá Bulharsko k podvodu, aby se dostalo do eurozóny. Von der Leyenová říká v rozhovoru: „Necituj mě!"

Následující text pochází z příspěvku na Twitteru Martina Sonneborna z 2. června 2023

„V Bulharsku byla zveřejněna čtyřapůlhodinová tajná nahrávka ze schůze strany PP",  prozradil to právník a bývalý poslanec za PP Radostin Vasilev, který nesouhlasí s postupem své strany, že chce vytvořit vládní koalici s rivalem GERB Bojka Borissova.

Je slyšet bývalého bulharského premiéra Kirila Petkova. Popisuje obsah telefonického rozhovoru s předsedkyní Komise von der Leyenovou z 21. května, ve kterém se hovořilo o přistoupení země k euru a schengenskému prostoru.

Petkov: „Ptal jsem se jí, jaké máme šance. Odpověděla: Se Schengenem máte velké možnosti. V eurozóně musíte přijít na to, jak obejít pravidla, aby zapadla do rámce. Odpověděl jsem jí: Nemůžeme mít inflaci mínus ukrajinský efekt? Pak řekla: Necituj mě, pokusíme se ti pomoct."



Necitujte nás, ale celá věc nám silně připomíná vstup Řecka do eurozóny, kdy Atény – podporované Goldmanem Sachsem – obcházely přísná vstupní kritéria pomocí upravených dat.

Uniklé záběry odhalují, že PP plánuje provést „legální nebo nezákonnou očistu státního aparátu“ v prvních dvou týdnech po nástupu do úřadu tím, že propustí všechny úředníky blízké sociálně-demokratické GERB ze  státní služby. Převzetí ministerstva vnitra by navíc mělo umožnit přístup k budoucím datům voleb.“

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif