Von der Leyenová vyvolala konflikt s Ukrajinou. A pořádný

zprávy

Předsedkyně Evropské komise zveřejnila video, ve kterém došla k závěru: „Odhaduje se, že dosud zahynulo 20 tisíc ukrajinských civilistů a 100 tisíc příslušníků ozbrojených sil."

Von der Leyenová vyvolala konflikt s Ukrajinou. A pořádný
Von der Leyenová v "ukrajinských" barvách
1. prosince 2022 - 02:20

To okamžitě vyvolalo diplomatickou bouři a Evropská komise rychle změnila jak video, tak text (momentálně je původní stále přístupný přes google cache), píše na facebooku Juraj Draxler.

Komise tehdy „vysvětlila“, že prezident se mýlil a správné formulace mělo znít „100 tisíc vojáků zemřelo nebo zraněno“, případně jinak odstraněno z bitvy.

To zní trochu lépe, ale ukrajinská strana nebyla moc spokojená. Protože je to stejně obrovské číslo.

Ukrajinská strana samozřejmě své ztráty nezveřejňuje. To je pochopitelné, snaží se chránit morálku jak armády, tak občanů. Rusové dělají to samé.

Za pozornost však stojí, do jaké míry se tato hra hrála a stále hrají západní média. Buď komentují pouze údajné ruské ztráty, nebo dokonce vyvolávají dojem, že Rusko má ztráty několikrát vyšší než Ukrajina.

Je to mimochodem stejná ostuda jako to, že média doslova ignorují reportáže o tom, co se vlastně děje na Ukrajině, na ulicích, mezi běžným obyvatelstvem. Dostáváme téměř výhradně propagandisticky připravené zprávy.

I když se to někdy vymkne z rukou: Podívejte se na incident, kdy CNN živě vysílala jednoho z osvoboditelů Chersonu — a dav vesele fandil.

Von der Leyenová to teď všechno „zbombardují“ dechberoucím způsobem. Proč? Proč?

První možnost je, že to byla totálně stupidní neschopnost, kterou poté musel uhasit její kabinet. Bylo jasné, že ukrajinskou vládu to nesmírně podráždí.

Druhou možností je, že je to jeden z mnoha znaků toho, že Západ už začíná mít dost konfliktů, takže "náhodou" byla zveřejněna reálná čísla.

Protože ať už jde o sto tisíc mrtvých nebo mrtvých a těžce zraněných, při takových počtech je těžké obyvatelstvu vysvětlit, že válka je hrdinně vyhrána.

Je to podobné, jako když náčelník štábu USA při vysvětlování, že je třeba podpořit Ukrajinu, najednou tvrdě, realisticky prohlásil, že je vlastně ve špatné situaci.

Aneb zprávy o tom, jak západním zemím docházejí zásoby zbraní, které mají být rychle odeslány na Ukrajinu.
Ta válka je jedna velká tragédie. Ať už někdo viní Rusko a Putina, nebo Západ vedený USA, myslím, že každý normální člověk chce také dostávat objektivní zprávy.

A je velmi smutné, že je nedostáváme přes mainstreamová média, naopak se valí hromada čisté propagandy.

Ještě ironičtější je, jak nečekaně to odhalil jeden ze šéfů "Západu". Opravdu, tohle je dechberoucí.



A pár komentářů:
  • Vojna, žiadna vojna nemá víťaza. Len obete z tých, ktorí ju nezapríčinili. Lebo tí, ktorí z nej profitujú a ktorí ju zapríčinili, sedia pekne v bezpečí a teplúčku, s plnými bruchami.
  • Zelensky by sa už mohol spametať a zastaviť toto krviprelievanie, nevidí že USA ich ženie ešte do väčšieho nešťastia, bežný Ukrajinci si to nezaslúžia.
  • Ani to im nebráni huckať Zelenského do ďalších šialeností. Keby mali záujem na mieri tak by boje ani nezačali. Čo celé roky vyčíňali a po roku 2014 ešte vygradovali, teraz nevedia zastaviť. Zlyhali pri Minských dohodách, ale nie žeby si obúchali hlavy o múr, ešte viac sa hecovali kto vymyslí väčšiu hlúposť.
  • Číselká su zradné, buď jej pravdu alebo somarinu asistenti napísali na ten lajster? Ale pri súčasných “objektívnych” správach, nevie niekedy ani autor či zas chujovinu nenapísal?

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX






Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?