Výbušné odhalení: Ukrajina zapletená do útoku na plynovod Nord Stream

zprávy

Sedm měsíců poté, co tři ze čtyř ruských plynovodů Nord Stream explodovaly v Baltském moři, němečtí vyšetřovatelé nyní sledují stopy, které ukazují na Ukrajinu jako za odpovědnou zemi.

Výbušné odhalení: Ukrajina zapletená do útoku na plynovod Nord Stream
Ilustrační foto
28. května 2023 - 02:20

A k tomu ještě nadnárodní konsorcium evropských investigativních novinářů našlo stopy, které směřují do Kyjeva .

Dlouhá západní propagandistická kampaň, podporovaná přinejlepším důvěřivými, v horším případě spolupachatelskými médii, by nás přiměla uvěřit, že Rusko vyhodilo do povětří plynovody, které budovalo 15 let .

Podle The  Times  of London vyšetřoval německý Spolkový kriminální úřad (BKA) pohyby ruského námořnictva, které prohlásil za „podezřelé“, ale nenašel nic, co by naznačovalo, že za útok je zodpovědná Moskva.

Vyšetřovatelé BKA se nyní zaměřují na jachtu, která týdny před výbuchy opustila německý přístav Rostock. Tato 15metrová jachta Andromeda byla pronajata od polské společnosti a zakotvila na malém dánském ostrově poblíž místa výbuchu.

Nejpozoruhodnější je, že vyšetřovatelé  na člunu našli stopy výbušnin „vojenské kvality“.

Vzhledem ke složitosti operace se BKA domnívá, že vláda musela společnost podpořit a najít důkazy, které ukazují na Ukrajinu, prostřednictvím fiktivní společnosti – cestovní kanceláře – vytvořené dvěma Ukrajinci ve Varšavě .

Podle týmu novinářů je údajná cestovní kancelář jedním ze 100 subjektů uvedených na jediné adrese.

V roce 2022  cestovní kancelář, jejímž prezidentem je Ukrajinec, obdržela  bez doloženého důvodu asi 3 miliony dolarů .

Podle pracovní teorie BKA vstoupilo do Německa pět mužů a žena s falešnými rumunskými a bulharskými pasy, než jachtu použili jako základnu pro zkušené potápěče, kteří umístili výbušniny více než 200 stop pod hladinou moře.

Němci identifikovali další dva lidi, Ukrajince, kteří byli na palubě lodi.

Novináři tvrdí, že jeden z nich je  veteránem ukrajinské pěchoty .

Jedná se o zajímavý a detailní příběh, který se výrazně liší od tvrzení  Seymoura Hershe .

Legendární investigativní novinář s odvoláním na nejmenované zdroje národní bezpečnosti  v  únoru oznámil, že Spojené státy vyhodily potrubí do povětří, podle plánu, který vymyslela CIA ve spolupráci s Norskem a provedli potápěči z amerického námořnictva, kdy vojáci byli vysazeni z norského plavidla pro lov min.

Mezitím Hersh právě oznámil, že sousedé Ukrajiny potichu tlačí na prezidenta Zelenského, aby našel způsob, jak ukončit válku, přičemž někteří jsou zjevně ochotni ho za to osobně odškodnit .

Chcete-li tomuto konfliktu porozumět hlouběji, podívejte se na  náš rozhovor s Caroline Galactéros , geopolitologkou, specialistkou na diplomatické záležitosti a doktorkou politologie:

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?