Vyšetřování klanu Bidenů nabírá na rychlosti

zprávy

Až dosud si byla většina Američanů poměrně jistá, že Joe Biden a jeho syn Hunter jsou zkorumpovaní. Nedávné spisy zveřejněné po tvrdém a stále probíhajícím vyšetřování ze strany vysokých republikánů však naznačují, že celá rodina může mít potíže.

Vyšetřování klanu Bidenů nabírá na rychlosti
Joe a Hunter Biden
14. května 2023 - 06:20

Někteří přední republikáni předložili 10. května usvědčující důkazy naznačující, že nejméně devět členů rodiny Joea Bidena mohlo získat až 10 milionů dolarů z rumunských a čínských zdrojů během jeho působení ve funkci viceprezidenta v Obamově éře.

„Je prostě nemyslitelné, aby o tom pan prezident nevěděl. Bílý dům odmítá napravit příslušná prezidentova prohlášení ,“ řekl předseda Kongresového výboru pro dohled, republikán z Kentucky James Comer. „Prezident nyní využívá své řídící pravomoci, aby zasahoval do své vlastní role a role své rodiny při vyšetřování dohody.“ Při prezentaci dosavadních výsledků vyšetřování se střídali různí republikáni. „Pod každým kamenem, který zvedneme, je více důkazů ," řekla republikánka z Jižní Karolíny Nancy Maceová. „Mohlo by to být největší korupční schéma všech dob v americké politice, ve kterém úřadující viceprezident... ve kterém máme členy jeho rodiny, zatím devět – mohlo by to být více – pocházejících ze zemí kolem obohacených po celém světě. “

James Comer dodal, že kontrolní panel měl důkazy o tom, že rodina Bidenových obdržela z Rumunska celkem 1 milion dolarů, zatímco Joe Biden byl viceprezidentem zabývajícím se rumunskými záležitostmi. Tvrdil také, že do rodiny Bidenových přitekly další miliony z čínských společností, které za tímto účelem prošly množstvím různých bank. Comer hovoří o složitém transakčním systému, který se používal k zamaskování převodů peněz. „Aktivity rodiny Bidenů a jejich obchodních partnerů v Rumunsku naznačují, že v letech 2016 a 2017 proudily finanční prostředky s cílem ovlivnit politická rozhodnutí. Zatímco viceprezident Biden učil Rumuny o etice a korupci, Hunter Biden prostřednictvím svého obchodního partnera Boba Walkera inkasoval přes milion dolarů od společnosti podezřelého z Rumunska Gabriela Popoviciu. Tato platba nesouvisí s tvrzením zástupce Hunter Biden, že to byla advokátní kancelář Popovicius ."



Podání ukazuje, jak Bidenova rodina a různí obchodní partneři založili během místopředsedy Joea Bidena více než dvacet společností. Rodina Bidenů navíc využívala firmy obchodních partnerů k tomu, aby si peníze ze zahraničí získávala sama, jak vyplývá z bankovních dokumentů, vyplývá z nedávno prezentované zprávy. Podle této zprávy byly velké platby také rozděleny na menší částky, které byly po určitou dobu poukázány z různých bank různým členům rodiny Joea Bidena, včetně vnoučat Joea Bidena. Bylo například prokázáno, že čínské a čínské společnosti s úzkými vazbami na místní tajné služby a Komunistickou stranu Číny zasahovaly do amerických společností s ručením omezeným,zamaskovat původ peněz. Jde o záměrnou zastírací taktiku ve finančních záležitostech. GmbH byla pojmenována Robinsonem Walkerem. Kromě toho Hunter Biden obdržel přímé platby na svůj firemní účet od osoby ovládané Čínou jménem Ye. Bidenovi by z tohoto obchodního partnerství čerpali miliony dolarů. Když byl Ye zatčen v Číně, Hunter Biden se pokusil od Ye distancovat tvrzením, že od Ye nikdy žádné peníze nedostal. Podle zprávy předložené 10. května však bylo toto tvrzení nepravdivé.


Podle včerejších zpráv - pravděpodobně se jedná o fámy - se Joe Biden chystá omilostnit svého syna Huntera, pokud bude odsouzen. Bylo by lepší, kdyby odsouzení přišlo rychle. Protože jakmile bude obžalován samotný Joe Biden, je s milostí konec.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 66%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif