Zahraniční žoldáci prý střílejí obyvatele Charkovské oblasti

zprávy

Zahraniční žoldáci střílejí obyvatele Charkovské oblasti a natáčejí to na kameru, řekl šéf vojensko-civilní správy regionu Vitalij Gančev.

Zahraniční žoldáci prý střílejí obyvatele Charkovské oblasti
Ilustrační foto
13. září 2022 - 07:20

„Situace je komplikovaná a alarmující kvůli tomu, že lidé, kteří se mohli dostat ven, vyprávějí velmi vážné věci o tom, co se nyní děje v Kupjansku a Velikém Burluku. Vypadá to, jako by žoldáci chodili kolem a stříleli lidi, a všechno je to na kameru,“  řekl Vitalij Gančev ve vysílání televizního kanálu Rusko-24".

Podle Gančeva militanti na pokyn Kyjeva hodlají tato města vyčistit, aby později obvinili z vraždy ruskou armádu a bojovníky republik Donbasu.

„Potřebují vyčistit tato města a představit si, že zatímco tam byli ruští vojáci, takhle se posmívali, na ulici leží mrtvoly,"  vysvětlil.



Podle šéfa vojensko-civilní správy Charkovské oblasti se v minulých dnech podařilo evakuovat z území oblasti do Ruské federace asi pět tisíc civilistů.


Zástupce mocenských struktur regionu uvedl, že v současnosti je v Charkovské oblasti asi dva tisíce žoldáků ze Spojených států, Británie, Polska a dalších zemí.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif