Západní propaganda a její důsledky

zprávy

Když prezident Zelenskij získává status celebrity v médiích, uctívaný západními politickými vůdci a hollywoodskými glitterati, kteří se všichni tlačí na focení, nezapomínejme na propagandu, která za tím stojí, a důsledky, které se nyní začínají objevovat.

Západní propaganda a její důsledky
Ilustrační foto
1. září 2022 - 07:20

Západní propaganda, kterou v současnosti zažíváme, není nic nového. Dnešní prezident Putin se připojuje ke včerejším „monstrům“ na Blízkém východě, když se současné ukrajinské nacistické milice stávají „bojovníky za svobodu“ a Rusové „nacisty“. Stejně tak předchozí blízkovýchodní teroristické skupiny se staly „umírněnými islamisty“, ale pouze pokud bojovaly za NATO pod vedením USA v Iráku a Sýrii. Přesto je síla víry na již ohromenou většinu západní populace taková, že se stala skutečností.

V našem světě vzhůru nohama se realita dávno vytratila pro 15 % našich západních vůdců, kteří se považují za „mezinárodní společenství“. 24. srpna pouze 54 zemí ze 193 podpořilo rezoluci OSN, která odsoudila Rusko za to, že nezastavilo svou intervenci na Ukrajině, což vyvolává otázku, proč, když většinová populace nenávidí dnešní západní politiky, vášnivě a často až fanaticky věří každé jejich slovo?

Zelenskij vyzval k úplné blokádě ruských médií po celé Evropě

Poskytování zbraní a finanční pomoci Ukrajině, které Rusku umožňuje uvíznout v nekonečné válce s narůstajícími oběťmi, ve spojení se sankcemi, které mají snížit životní úroveň ruské střední třídy, je jen dalším pokusem o změnu režimu. Kromě toho, protože Rusko nedokázalo ovládat producenty ropy na Středním východě, nezůstalo nepovšimnuto, že samo je hlavním producentem plynu a ropy.

Bathsheba Crocker, americká velvyslankyně při OSN, varovala 21. února v New York Times před invazí, že Rusko má „úspěšnou listinu“ lidí určených k zatčení, zadržení a mučení, včetně „zranitelného obyvatelstva, jako jsou náboženské a etnické menšiny a LGBTQI+ osoby.” Jak to věděla, není vysvětleno, ale zahrnutí homosexuálů jako zranitelné skupiny se nyní objevuje jako povinné v každém mediálním příběhu.

Z obvinění předložených jako fakta ukrajinskou komisařkou pro lidská práva Ljudmylou Denisovovou a převzatými v květnu The British Daily Mail a US New York Times o mnoha opakovaných znásilňováních a vraždách dětí poblíž Kyjeva. Mezitím Newsweek také v květnu přinesl titulek „Rusové míří na dětské postýlky, pokoje s výbušninami: Ukrajinský bombardovací tým“; co za nemocné mysli tohle sní?! Přestože byly napsány ve zpravodajském formátu, oba titulky obsahovaly prohlášení, že obsah zůstal neověřený. V takovém případě, proč to hlásit jako novinky? Člověk předpokládá, že se tyto příběhy časem připojí k Saddámovým zbraním hromadného ničení a hoaxům Ghost of Kyiv.

Problém současné západní propagandy spočívá v tom, že spoléhá na senzacechtivost a každý vymyšlený příběh musí překonat poslední, aby si zachoval svůj WOW efekt. V dnešním světě sousedé Polsko a Slovensko navrhují vybudování ropovodu „mírového potrubí“ na rozdíl od toho, co polský prezident Morawiecki označuje jako německý „válečný ropovod“ Nordstream. Mezitím stále zuří debata o tom, proč se Rusko ostřeluje v jaderné elektrárně Záporoží americkými raketami a úlomky amerických raket HIMARS nalezenými v Jelenovce, kde zemřelo 57 azovských vězňů a 130 bylo zraněno, zatímco svědčilo pro nadcházející soudní procesy s válečnými zločinci. . Zbavit se důkazů?



Koho budou západní politici obviňovat, že zbraně, které posílají na Ukrajinu, jsou zodpovědné za další incident typu Černobyl, když inspektoři Mezinárodní agentury pro atomovou energii dorazí do jaderné elektrárny Záporoží a před vstupem navrhnou, aby zařízení bylo předáno ukrajinským úřadům? . Jsem jediný, koho děsí myšlenka na jadernou elektrárnu v rukou ukrajinských ozbrojených sil, které mají ve svých řadách prapory neonacistických milicí?

Že na Ukrajině nejde o svobodu a demokracii, ale o změnu ruského režimu, není dobře střeženým tajemstvím. Rok před svržením Janukovyče v roce 2014 Carl Gershman, ředitel americké nevládní organizace National Endowment for Democracy (NED), již prohlásil: „Ukrajina je největší cenou... Kdyby se ji podařilo stáhnout z Ruska na Západ, Putin by mohl najít sám na poraženém konci nejen v blízkém zahraničí, ale i v samotném Rusku. Nedávno, prvního března 2022 , mluvčí britského premiéra řekl: „Ale opatření [sankce], která zavádíme a které zavádějí velké části světa, mají svrhnout Putinův režim. Nebo jak prohlásil Bruno Le Maire, francouzský ministr hospodářství a financí: „Povedeme totální ekonomickou a finanční válku proti Rusku.

Naopak se stal opak. Na začátku intervence stál rubl na 85 za dolar. Přesto je dnes 61,35; jinými slovy, rubl ve skutečnosti posiluje vůči dolaru. Bez ohledu na výši nebo přísnost sankcí, hlavní producenti ropy, navzdory jakýmkoli jiným pohromám, které je potkají, nezkrachují.

Přesto šest měsíců po invazi jsou nepříznivé dopady sankcí na energetiku a průmyslová hnojiva na západě až příliš viditelné. Rostoucí inflace a ceny potravin, rekordní bankroty a obrovský nárůst cen energií, protože miliony ukrajinských přistěhovalců proudí do již tak oslabené a západní Evropu zasáhla recese. Kdo bude mrkat jako první?

Přestože je Západ v současné době v hrozných sociálních a ekonomických potížích, odstranění prezidenta Putina a jeho nahrazení jinou loutkou Jelcinova typu z 90. let by pro Západ a Wall Street samozřejmě znamenalo velkou podporu.

V našich vysoce technologicky vyspělých západních společnostech, levné energii a spoustě toho existujeme jako společnosti prvního světa. Mýtus o alternativní a udržitelné zelené energii se nestal, protože neexistuje. Pokud nám odebereme podporu životaschopné krve, začínáme zažívat smrtelný kolaps. Navzdory politickému pesimismu a humbuku, až se současná situace chýlí ke konci, naše ekonomiky se nevrátí, ztracená pracovní místa se nevrátí a inflace se magicky nevrátí téměř k nule. To je ono, poslední bitva civilizací a já osobně se obejdu bez politiky identity, agendy homosexuality, epidemií drog a kriminality a otevřených hranic.

(rp,prvnizpravy.cz,thesaker,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif