Zelenského lze jen stěží překonat, pokud jde o otravnost

zprávy

Piers Morgan je britský reportér, autor a bývalý moderátor na televizním kanálu CNN. Vedl velmi dlouhý rozhovor s ukrajinským prezidentem Zelenským a jeho manželkou Olenou Zelenskou.

Zelenského lze jen stěží překonat, pokud jde o otravnost
Vladimir Zelenskij a Olena Zelnskaja
3. srpna 2022 - 04:20

Zelenského lze jen stěží překonat, pokud jde o otravnost. Pokud opravdu věří těm kecům, které chrlil, pak má buď IQ pod 100, nebo prostě zůstal jako komik, místo aby se ve své hlavě stal prezidentem země. Ukrajina hájí univerzální hodnoty, říká. Bojuje v boji západního světa, zejména o Evropu. Ukrajina si zaslouží mnohem větší podporu než dříve. Covid, inflace, nošení roušek, evropské a americké každodenní starosti občanů – co je to všechno ve srovnání s obrovskými oběťmi, které Ukrajina přináší, aby zachránila západ. Západ by musel obětovat mnohem více, než tomu bylo v minulosti, aby podpořil Ukrajinu v jejím boji za záchranu západního světa, píše se v článku na německém webu journalistenwatch.

Nesnesitelné bláboly, zvláště když si uvědomíte, že zbraně dodávané Západem jsou prodány někomu na Darknetu a válečné zbraně z Ukrajiny skončí v rukou kdo ví koho. Kromě Talibanu v Afghánistánu, kterému po odchodu Američanů zůstalo vojenské vybavení v hodnotě 85 miliard dolarů, jsou nyní někteří Ukrajinci největšími světovými obchodníky se zbraněmi. Nelze vyloučit, že některé z těchto zbraní budou „reimportovány“ do Evropy s proudem migrantů očekávaným na podzim. Co by to znamenalo pro vnitřní bezpečnost EU - zejména pro tu německou - lze spočítat na prstech jedné ruky. Ale to je jen jedna věc.

Zhruba před osmi lety už „Vogue“ zveřejnil „rodinný příběh“ přesně ve stejném stylu jako nedávno o „chudé rodině Zelenských“, konkrétně o manželce syrského prezidenta al-Asada. Toto „citlivé" zobrazení bývalé finanční analytičky Deutsche Bank a JPMorgan Chase & Co. narozené v Londýně se však ve Vogue nelíbilo. Proběhly proti tomu protesty, takže „rodinný příběh“ o atraktivní Asmě al-Asadové rychle zmizel ze stránek Vogue. Není také známo, že by Vogue někdy šel do Jemenu, aby tam vytvořil „rodinný příběh“.

Pokud jde o „univerzální, společné hodnoty Západu“, o kterých mluví ukrajinský prezidentský herec („Služebník lidu“): existuje nová zpráva Evy Bartlettové, kanadské novinářky žijící na Donbasu. Informuje o útocích ukrajinské armády na Rusy ovládané ukrajinské město Doněck. Zvláště ošklivým podvodem je rozmetání takzvaných „motýlích min“ nad městem Doněck. Jsou to malé miny, pestře natřené, které vypadají jako motýli a nejsou určeny k tomu, aby někoho zabily, jen aby rvaly končetiny. Tyto „motýlí miny“ zřejmě mířily na pozornost dětí, které je pak seberou a při výbuchu jsou těžce zraněny. Tolik k „západním hodnotám“ a Zelenskij jako jejich „obránci“. Kromě toho je známo, že Zelenskij vyzval své „ukrajinské krajany“, aby opustili Donbas.



Pro Ukrajinu by byla jediná smysluplná podpora ze strany Západu: Okamžitě přivést Zelenského k jednacímu stolu pod hrozbou odvolání jakékoli jiné podpory, aby se zachránilo to, co by se dalo zachránit z Ukrajiny za předpokladu, že někomu na Západě ještě záleží na Ukrajině, ale vypadá to, že čím dál méně. Ve skutečnosti je stále jasnější, že zájem Západu o Ukrajinu byl od samého počátku výhradně zájmem použít Ukrajince na bojiště geopolitických zájmů USA. Šéf ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv mezitím zveřejnil na Twitteru mapu budoucí Ukrajiny, to by byl trpasličí stát…

Americký novinář, autor a režisér Gonzalo Lira, který žije v Charkově, však předpokládá, že Zelenskij tam dlouho nebude – protože Američané už na Ukrajině nemají co získat a protože Čína se tak jako tak stává „zajímavější“. Američané by se ho i ukrajinského vojenského vedení chtěli velmi brzy zbavit, říká Lira, aby Rusové nechali co největší zemi ponořenou do chaosu, jehož pacifikace by Rusko na dlouhou dobu zaměstnávala a oslabovala, zatímco oni sami by mohli podporovat ukrajinskou gerilu. Raketový zásah na Zelenského, v ideálním případě, když projednává situaci s ukrajinským vojenským vedením, je pravděpodobný.


Poradce americké administrativy pro národní bezpečnost Jake Sullivan již oznámil, že Zelenského život je ve velkém ohrožení. Ze Zelenského „likvidace“ by pak nepochybně padla vina na Rusy, kteří ho opravdu potřebují živého, aby stále existoval někdo, kdo podepíše příměří. Gonzalo Lira si je jistý, že Zelenského život nejvíce ohrožují Američané. Po jeho odstranění ho prohlásí za mučedníka a postaví mu pomník. V každém případě „my“ pravděpodobně máme co do činění se Zelenským a touto ukrajinskou válkou s největší a nejzrádnější propagandou, která kdy v historii západního mediálního světa existovala. Malý detail na okraj: Andrij Melnyk, který brzy opustí místo ukrajinského velvyslance v Německu, předpověděl Sahře Wagenknechtové a všem ostatním, kteří nechtějí bezpodmínečně podporovat Ukrajinu ve válce, hrozí proces před tribunálem nazvaný „Norimberk 2.0“. Takový milý člověk, notoricky známý Andrij.

Americký senátor Lindsey Graham byl před šesti lety na Ukrajině s Johnem McCainem (+2018), aby v přítomnosti Zelenského předchůdce v maskáčích Petra Porošenka slíbil americkou podporu tehdy ještě kompletním a nyní značně zdecimovaným Ukronacistům. jejich záměru „naplácat Rusům zadnici“. Existuje z toho působivé video .


(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?