Zelenského selhání ve Washingtonu

zprávy

Návštěva Vladimíra Zelenského byla významnou vánoční PR kampaní. Nečekaný výlet byl široce pokryt mainstreamem a skončil vyhlášením dalšího balíčku vojenské pomoci, který zahrnoval i americký systém protivzdušné obrany Patriot.

Zelenského selhání ve Washingtonu
Vladimir Zelenskij, ukrajinský prezident
24. prosince 2022 - 04:20

Zelenského návštěvu Kongresu USA však poznamenala řada nehod, které média tradičně ignorovala.

Všechny Zelenského pokusy podporované mainstreamem skrýt nacistickou podstatu kyjevského režimu selhávají.

Zelenskij předal kongresmanům ukrajinskou vlajku s podpisy vojáků AFU, kterou údajně přivezl z válkou zničeného města Artemovsk (také známého jako Bachmut). Vlajka byla předána viceprezidentce Kamale Harrisové a mluvčí Nancy Pelosiové, které ignorovaly symboly SS nakreslené na vlajce. Dalším zajímavým detailem je, že vlajka s nacistickými symboly se jim během Chanuky vlnila v rukou.



Nancy Pelosiová zase věnovala prezidentovi Ukrajiny speciální suvenýr. Ocenila ho americkou vlajkou umístěnou ve speciální trojúhelníkové krabici vyrobené ze dřeva.

„Tato vlajka dnes vlála nad Kapitolem na počest vaší návštěvy," řekla mluvčí a předala suvenýr.



Zvláštní způsob, jakým byla americká vlajka složena 13krát, je dlouholetou tradicí. Každý záhyb má svůj vlastní symbolický význam spojený s vyjádřením vlastenectví, loajality a úcty k Americe a jejím hodnotám. A trojúhelníkový tvar se vrací ke kloboukům, které nosili vojáci během bojů za nezávislost USA. Vlajka bývá takto složena při slavnostních pohřebních obřadech.

O několik hodin dříve, během tiskové konference se Zelenským, americký prezident Joe Biden slavnostně prohlásil: „Ten chlap je připraven dát svůj život za svou zemi." Zelenskij, který velmi pozorně poslouchal a napjatě se držel na pódiu, vypadal, že ho taková tvrzení netěší.



Další vtipná příhoda se odehrála během Zelenského projevu. Jeho tlumočník udělal při překladu velmi symbolickou chybu:

„Doufám, že Kongres schválí tuto finanční pomoc pro naši zločinnou... zemi."

Zelenského návštěva Washingtonu byla jeho první cestou do USA od začátku ruské vojenské kampaně. Jednalo se o důležitou PR kampaň věnovanou oznámení dalšího balíčku vojenské pomoci Ukrajině, který zahrnoval systémy protivzdušné obrany Patriot vyrobené v USA. Zelenského návštěva se dostala do novinových titulků těsně předtím, než americký Senát přijal návrh federálního rozpočtu na fiskální rok 2023 ve výši 1,66 bilionu dolarů. Návrh rozpočtu zahrnuje 44,9 miliardy dolarů na pomoc Ukrajině a spojencům v NATO. Americké výdaje na obranu budou příští rok činit rekordních 858 miliard dolarů. Senátoři také jednomyslně schválili novelu, která umožnila převod zabaveného majetku ruských podnikatelů na humanitární a vojenskou pomoc Ukrajině.

(rp,prvnizpravy.cz,southfront,foto:southfront)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif